Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Trávník

Zábavné odpoledne pro malé čarodějky a čaroděje v Dolní oblasti Vítkovic

Starý tradiční zvyk s upálením čarodějnice si připomněli také obyvatelé Vítkovic. Zábavné odpoledne plné her si nenechalo ujít mnoho malých čarodějek a čarodějů.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Mezi nejlepšími pedagogy Ostravy byl oceněn také Jaromír Šedý

28. března se narodil Jan Ámos Komenský a u příležitosti jeho narození slavíme Den učitelů. Ostrava každoročně oceňuje pedagogy a pracovníky ve školství, kteří mohou být inspirací ostatním. Mezi třinácti osobnostmi byl v kategorii ředitel školy oceněn Jaromír Šedý, ředitel ZŠ Šalounova ve Vítkovicích.

Hřbitov v Ostravě-Vítkovicích čeká další rekonstrukce

Opravy chodníků, oplocení nebo výstavba nových kolumbárii čeká hřbitov v Ostravě-Vítkovicích. Celkové náklady dosáhnou 12 milionů korun.

Plán na příštích 10 let má za úkol zlepšit život ve Vítkovicích

Jak změnit život v Ostravě Vítkovicích k lepšímu? To je otázka, která trápí vedení vítkovické radnice dlouhodobě. Pokračují proto debaty s odborníky i veřejností. Výsledkem bude dlouholetý plán, který by měl nejpalčivější problémy pomoct vyřešit.

Ve Vítkovicích připomíná vznik Velké Ostravy výstava, chystají se komentované prohlídky

Oslavy výročí založení Velké Ostravy jsou v plném proudu. Ve Vítkovicích je k vidění putovní výstava, chystají se komentované prohlídky a další akce.

Městský obvod Ostrava Vítkovice uspořádal v DOV reprezentační ples

31. ledna 2024 16:03 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

V sobotu 20. ledna proběhl v Dolní oblasti Vítkovic další reprezentační ples Městského obvodu Ostravy Vítkovic. Návštěvníci plesu se mohli bavit ve dvou tanečních sálech, kde vystoupili třeba Martin Chodúr nebo kapela Banda Del Caffe.

Vítkovice byly před sto lety připojeny k Velké Ostravě, oslavy výročí nabídnou mnoho akcí

17. ledna 2024 15:35 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Ostrava letos slaví 100 let vzniku Velké Ostravy. Při této příležitosti se bude napříč městem konat mnoho kulturních akcí. Vítkovice jako zakládající člen ostravské metropole nezůstanou pozadu. Akce budou probíhat až do června a celý program najdete na www.velkaostrava.cz

Ve Vítkovicích jezdí Senior expres. Radnice vyhověla přáním občanů

3. ledna 2024 15:30 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Senioři i držitelé průkazu ZTP a ZTP/P, kteří mají problém s dopravou k lékaři nebo na úřad, jistě přivítají novou službu Senior expres, kterou začátkem roku spustila Vítkovická radnice. Za poplatek 30 Kč je taxi doveze kdekoliv v rámci Ostravy a to až čtyřikrát měsíčně.

Zastupitelstvo Ostravy Vítkovic schválilo rozpočet pro rok 2024

20. prosince 2023 16:00 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Obvod Ostrava Vítkovice má v příštím roce v plánu především investice do opravy škol a školek. Výkupem nemovitostí chce rozšířit svůj bytový fond a plánuje velkou investici do vzniku polyfunkčního centra, které má vzniknout z budovy na Ocelářské ulici.

Komerční sdělení více

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.


NDM uvede ve 106. sezóně 16 novinek

Diváci v sezóně číslo 106 uvidí 16 novinek. Na repertoáru všech čtyř souborů zůstane 38 inscenací. Sezónu společně zahájí všechny soubory dvěma zářijovými galavečery v již osvědčeném modelu: v obou velkých divadlech (Antonína Dvořáka a Jiřího Myrona), tedy tam, kde jsou jednotlivé soubory nejvíc „doma“.

BALMETO CZ má nový osvětový web ekobalení

Společnost BALMETO CZ se od svého vstupu na trh v roce 2008 stala předním českým dodavatelem obalů a obalového materiálu. V současné době má BALMETO dvě pobočky vybavené vzorkovou prodejnou a sklady zásobené širokým sortimentem. BALMETO má ambici stát se v uvozovkách zákazníkem řízenou společností, což nejlépe vystihuje jeho vztah ke klientům.

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.

Více