Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Žáci ekoškoly v Janovicích se zapojili do úklidu obce

3. května 2024 8:46 | Janovice | Libor Běčák | Janovický miniexpres

Do jarní úklidové akce ke Dni Země se v Janovicích zapojili také místní školáci. V areálu školy měli tematickou výuku, postarali se o zahradu a uklidili i část obce od nepořádku.

Děti společně s Divočáky otevřely cestou pohádkovým lesem ondřejnické studánky

Několik stovek dětí se společně s rodiči vypravilo z Frýdlantu nad Ostravicí k horské chatě Ondřejník. Za pomoci pohádkových postav po trase otvíraly ondřejnické studánky.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

1. května 2024 14:42 | Těrlicko | Libor Běčák | Těrlický miniexpres

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

Pro opařené dítě přiletěl na šumbarské sídliště vrtulník

29. dubna 2024 21:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přistání záchranářského vrtulníku na sídlišti mohli sledovat v pondělí dopoledne lidé v Havířově-Šumbarku. Zdravotníci tam spěchali k opařenému dítěti.

Přestavba ostravských jatek se dostala do pětice finalistů soutěže za architekturu

28. dubna 2024 17:50 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Budova městských jatek v centru Ostravy z 19. století, která se po letech chátrání nakonec díky městu dočkala rekonstrukce, se umístila v první pětici finalistů prestižní soutěže Cena Evropské unie za současnou architekturu – Cena Miese van der Rohe.

Studenti a dobrovolníci zalesňují kalamitní svahy na Javorníku

Pod vrcholem Velkého Javorníku se už podruhé sešli studenti středních škol a také dobrovolníci, kteří tam lesákům pomohli se zalesňováním svahů postižených kalamitou. Lesy tam zdecimoval kůrovec a také houba václavka.

Na beskydskou Prašivou se slétly čarodějnice, jedna shořela na hranici

Prostranství před Horskou chatou Prašivá v Beskydech po roce patřilo tradičnímu loučení se zimou a pálení čarodějnic. Těch opět přiletělo několik a jedna skončila v ohni.

Dopravu mezi Havířovem a Ostravou zkomplikovala tragická nehoda

28. dubna 2024 10:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Záchranné práce a následné vyšetřování tragické dopravní nehody zkomplikovalo v neděli dopravu na frekventovaném úseku mezi Havířovem a Ostravou. Kolize zablokovala Rudnou ulici poblíž křižovatky s Vratimovskou.

OKD nabízí lokalitu šachty i lidi po ukončení těžby Třineckým železárnám

27. dubna 2024 14:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Protože počátkem roku 2026 by měla být ukončena těžba černého uhlí v poslední šachtě v České republice, uvažuje těžební společnost OKD, že by lokalitu Dolu ČSM ve Stonavě mohla využít hutní společnost Třinecké železárny.

Komerční sdělení více

BALMETO CZ má nový osvětový web ekobalení

Společnost BALMETO CZ se od svého vstupu na trh v roce 2008 stala předním českým dodavatelem obalů a obalového materiálu. V současné době má BALMETO dvě pobočky vybavené vzorkovou prodejnou a sklady zásobené širokým sortimentem. BALMETO má ambici stát se v uvozovkách zákazníkem řízenou společností, což nejlépe vystihuje jeho vztah ke klientům.

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Více