Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Důlní otřes spustil poplach pro báňské záchranáře, nikoho nezranil

8. dubna 2024 6:19 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Báňští záchranáři museli v pondělí ráno do akce, když se v hornině v poddolované části Karvinska uvolnilo nahromaděné napětí a vyvolalo tím otřes, který je nebezpečný pro horníky a důlní pracoviště tamních černouhelných dolů.

Pozor, opravy cest znepřístupní zastávku autobusů na svinovském nádraží

7. dubna 2024 17:11 | Ostrava-Svinov | Libor Běčák

V pondělí 8. dubna začnou Ostravské komunikace opravovat Peterkovu a Mannesmannovu ulici včetně kruhového objezdu u náměstí Dr. Brauna v blízkosti vlakového nádraží Ostrava - Svinov.

Virtuos na Cenách Jantar zahraje na unikátním harmoniu skladbu, kterou inspirovala Ostrava a hip-hop

7. dubna 2024 16:55 | Ostrava-město | Libor Běčák

Světová premiéra nové kompozice Between Grids (Ostravské proluky) významného českého skladatele Iana Mikysky zazní na sedmém ročníku udílení Moravskoslezských uměleckých Cen Jantar. Přednese ji klavírista Miroslav Beinhauer, jediný hráč na světě, který hru na tento unikátní nástroj ovládá na virtuózní úrovni.

Život staršího cyklisty při nehodě na elektrokole nezachránila ani přilba

7. dubna 2024 16:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přes okamžitou první pomoc přímých svědků a následně od profesionálních zdravotníků se nepodařilo zachránit 72letého cyklistu, který havaroval na elektrokole nedaleko Krnova.

Muž, který v Havířově pobodal bývalou partnerku, je obviněný z pokusu vraždy

7. dubna 2024 9:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Milan Klusák, který ve čtvrtek odpoledne před Teskem v Havířově těžce zranil bývalou přítelkyni a po činu se před policií skrýval, byl o víkendu obviněn z pokusu vraždy.

Dobrovolníci společně uklidili Palkovice i Myslík

6. dubna 2024 12:43 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Dobrovolníci z Palkovic a Myslíku se po roce opět aktivně zapojili do velké jarní úklidové akce.

Těžce zraněného muže po nehodě malého traktoru přenášel vrtulník na laně

6. dubna 2024 8:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do prostoru, kde pilot záchranného vrtulníku nemohl přistát, byli vysláni v pátek večer zdravotníci k Darkovicím na Opavsku. Jednoho zraněného po převrácení traktoru musel z místa nehody vrtulník vyzvednout na laně.

Policisté už dopadli muže, který měl v Havířově surově pobodat partnerku

5. dubna 2024 7:43 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Výzvu a současně varování před nebezpečným mužem vyhlásila v pátek ráno policie Moravskoslezského kraje. Kriminálka se totiž od čtvrtečního odpoledne snažila dopadnout muže, který měl těžce zranit ženu. V pátek odpoledne byl podezřelý dopadem v Českém Těšíně.

Nemocnice Třinec má nově zrekonstruované oddělení rehabilitace

4. dubna 2024 13:22 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rekonstruované oddělení léčebné rehabilitace Nemocnice Třinec už slouží pacientům.

Moravskoslezští policisté si na mistrovství vyplavali 10 medailí

4. dubna 2024 7:53 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Před velikonočními svátky se sešli v Mělníku nejlepší policejní plavci, a to na tradičním Policejním mistrovství České republiky v plavání se záchranou tonoucího. Moravskoslezští policisté zúročili čas věnovaný tréninku a vyplavali si medaile, ty nejcennější nevyjímaje.

Komerční sdělení více

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.


NDM uvede ve 106. sezóně 16 novinek

Diváci v sezóně číslo 106 uvidí 16 novinek. Na repertoáru všech čtyř souborů zůstane 38 inscenací. Sezónu společně zahájí všechny soubory dvěma zářijovými galavečery v již osvědčeném modelu: v obou velkých divadlech (Antonína Dvořáka a Jiřího Myrona), tedy tam, kde jsou jednotlivé soubory nejvíc „doma“.

BALMETO CZ má nový osvětový web ekobalení

Společnost BALMETO CZ se od svého vstupu na trh v roce 2008 stala předním českým dodavatelem obalů a obalového materiálu. V současné době má BALMETO dvě pobočky vybavené vzorkovou prodejnou a sklady zásobené širokým sortimentem. BALMETO má ambici stát se v uvozovkách zákazníkem řízenou společností, což nejlépe vystihuje jeho vztah ke klientům.

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.

Více