Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vedení porubské radnice už po 20. ocenilo výjimečné pedagogy mateřských a základních škol

Ostrava-Poruba |  | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě si váží práci učitelů a každý rok oceňují ty nejlepší. A to zejména za jejich kreativitu, tvůrčí a inovativní přístup a další mimořádné aktivity.

Vedení porubské radnice už po 20. ocenilo výjimečné pedagogy mateřských a základních škol v obvodu. Ocenění si z Komunitního centra Všichni spolu odneslo 9 učitelů.

Lucie Baránková Vilamová (ANO, starostka Ostravy-Poruby: “Už je to opravdu tradiční akce. Vždycky pedagogy vybere příslušný pedagogický sbor, respektive vedení školy, doporučí zřizovateli, tedy porubskému úřadu a vždycky ho na to předávání doprovodí. Já si myslím, že už se z toho stala taková pěkná akce, kde i díky doprovodnému programu, který je připraven pro ně, pro oceněné a jejich ředitele, aby si na chviličku odpočinuli od denních starostí, protože to povolání je nesmírně důležité. Věřím, že si ten dnešní den užili a já jsem jim popřála hlavně udržet si vnitřní motivaci, protože víme, že t bývá mnohdy velmi těžké.”
Martina Dušková (Piráti), místostarostka Ostravy-Poruby: “Jsme moc rádi, že se můžeme pyšnit našimi učiteli, protože pracují s dětmi a můžou jim tak vložit do vínku to nejdůležitější s čím se potkají a můžou tak začít tvořit základy svoji budoucnosti, takže my si jako městský obvod Poruba práce učitelů velmi vážíme a máme radost, že se nám daří mít v Porubě takové učitele, kteří svoji práci dělají s láskou a jsou ochotni tomu věnovat energii.”

Oceňovaní učitelé letos měli za úkol připravit si vtipnou historku, kterou zažili se svými žáky.

Lucie Baránková Vilamová (ANO, starostka Ostravy-Poruby: “Je to nepřeberná studnice různých krásných vtipných historek. Myslím si, že někteří učitelé, ředitelé, už by to možná mohli vydat i knižně jak je to úžasné.”
Hana Trundová, učitelka, ZŠ Karla Pokorného: “Učitelství je v naší rodině, dělala to moje maminka, teď to dělám já a dala se na to i moje dcera, takže to je takové generační zaměstnání a já už od dětství jsem inklinovala k tomu, protože jsem v tom prostředí žila. Já jsem ráda, protože odcházím do důchodu teďka v červnu, tak to považuji za takovou zlatou tečku, za takové ocenění celoživotní práce.”
Zuzana Zajacová, učitelka, MŠ Sokolovská: “Ocenění je pro mě obrovská motivace, jsem moc ráda za to, nečekala jsem to, bylo to velké překvapení. Zároveň je to i takový pocit toho vyhoření, kdy už člověk občas mám po x letech, tak je to zase takové nakopnutí. Děti mě obohacují prostě neustále. Překvapují, motivují, jsem opravdu ráda a přeji všem ať si najdou práci, která je baví a která je dokáže vždycky nakopnout.”

Že jsou učitelé a ředitelé porubských škol výjimeční, svědčí i to, že nechybí ani na každoročním oceňováni ostravským magistrátem.

Alena Janíčková, ředitelka MŠ Oty Synka: “Ocenění ně velice potěšilo, protože ho napsaly mé kolegyně z MŠ. Byla jsem velice překvapena. Práce je vysněná, přála jsem si od malička být paní učitelkou a nakonec se mi splnila. Děti mě velice naplňují, dávají mi sílu, dávají mi radost a další elán pro další práci.”

Letos město Ostrava ocenilo tři porubské učitele a ředitele.

Nahlásit chybu


K tématu

Havířov v rámci Dne učitelů ocenil pedagogy i nadané žáky

26. března 2024 13:50 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

V kině Centrum se konal slavnostní Den učitelů, v rámci kterého byli ocenění nejen pedagogové, ale také žáci základních a středních škol za skvělou reprezentaci města.

Komunitní centrum Všichni spolu je čím dál oblíbenější. Nově si v něm zatančí i dříve narození

3. listopadu 2023 13:47 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Komunitní centrum Všichni spolu je čím dál oblíbenější. V Pustkoveckém údolí v Ostravě-Porubě nabízí víceúčelové hřiště, spoustu atrakcí a plně bezbariérovou budovu se zázemím, která je určena nejen ke vzdělávání, ale i pro aktivity různých organizací.

Blíží se uzávěrka nominací na ocenění nejlepších pracovníků v ostravských školách

5. ledna 2024 17:11 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ocenění pedagogů se v Ostravě stalo už tradicí. Město práci pedagogů oceňuje dlouhodobě, ročník 2024 přináší i několik novinek. Poprvé budou moci nominovat v kategorii „nejoblíbenější učitel“ svého „nej“ pedagoga sami žáci. Termíny podání návrhů jsou do 10. ledna 2024.


Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Čarodějnice se slétly i v Novém Jičíně, obsadily náměstí, zámek a Žerotínovou ulici

Tradiční Čarodějnice si poslední dubnový den podmanily centrum města. Magický večer se nesl v duchu her pro děti, lidových zvyků - a dobré zábavy a koncertů na Žerotínově ulici.

Hasiči prošli cvičením při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu

Cvičení zásahů při náhlých a nebezpečných situacích je pro hasiče nesmírně důležité. Tentokrát si vyzkoušeli postupy při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu.

Duha Jeseníky pokračuje v obnově středověké rychty v Karlovicích. Pořádá i víkendovky pro dobrovolníky

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Takzvaná Komenda v Opavě se promění v moderní park pro všechny generace

6. května 2024 22:42 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

6. května 2024 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

6. května 2024 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Vandalové v Havířově se baví neustálým ničením veřejných toalet

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Architektonická perla Ostravy otevřela veřejnosti, Vila Grossmann vrátí návštěvníky do první republiky

V Ostravě povstala z popela architektonická perla – památkově chráněná Grosmannova vila. Její rekonstrukce trvala více než dva roky a vila byla veřejnosti zpřístupněna letos v dubnu, sto let od její kolaudace. Na návštěvníky z ní dýchne atmosféra první republiky.

Zábavné odpoledne pro malé čarodějky a čaroděje v Dolní oblasti Vítkovic

Starý tradiční zvyk s upálením čarodějnice si připomněli také obyvatelé Vítkovic. Zábavné odpoledne plné her si nenechalo ujít mnoho malých čarodějek a čarodějů.

Janáčkova filharmonie Ostrava bude mít nového šéfdirigenta. Daniel Raiskin už podepsal smlouvu

Daniel Raiskin se stane novým šéfdirigentem Janáčkovy filharmonie Ostrava. Tento zkušený ruský dirigent, který vede Slovenskou filharmonii, už s orchestrem podepsal smlouvu. I když oficiálně nastoupí až za dva roky, již v nadcházející sezoně začne s orchestrem intenzivně spolupracovat.

Otevřenou ventilačku bral zloděj za pozvání do bytu. Bral na co přišel

Včera 12:20 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Důležitá zpráva přišla od ostravské policie. Podařilo se totiž zadržet zloděje, který by hlavně v době dovolených mohl napáchat velkou škodu. Ke vloupání do bytů totiž využíval okna otevřená na ventilaci.

Vedení porubské radnice už po 20. ocenilo výjimečné pedagogy mateřských a základních škol
Vydáno 26. dubna 2024 22:29, Ostrava-Poruba, Yvona Fajtová
V Porubě si váží práci učitelů a každý rok oceňují ty nejlepší. A to zejména za jejich kreativitu, tvůrčí a inovativní přístup a další mimořádné aktivity.

Vedení porubské radnice už po 20. ocenilo výjimečné pedagogy mateřských a základních škol v obvodu. Ocenění si z Komunitního centra Všichni spolu odneslo 9 učitelů.

Lucie Baránková Vilamová (ANO, starostka Ostravy-Poruby: “Už je to opravdu tradiční akce. Vždycky pedagogy vybere příslušný pedagogický sbor, respektive vedení školy, doporučí zřizovateli, tedy porubskému úřadu a vždycky ho na to předávání doprovodí. Já si myslím, že už se z toho stala taková pěkná akce, kde i díky doprovodnému programu, který je připraven pro ně, pro oceněné a jejich ředitele, aby si na chviličku odpočinuli od denních starostí, protože to povolání je nesmírně důležité. Věřím, že si ten dnešní den užili a já jsem jim popřála hlavně udržet si vnitřní motivaci, protože víme, že t bývá mnohdy velmi těžké.”
Martina Dušková (Piráti), místostarostka Ostravy-Poruby: “Jsme moc rádi, že se můžeme pyšnit našimi učiteli, protože pracují s dětmi a můžou jim tak vložit do vínku to nejdůležitější s čím se potkají a můžou tak začít tvořit základy svoji budoucnosti, takže my si jako městský obvod Poruba práce učitelů velmi vážíme a máme radost, že se nám daří mít v Porubě takové učitele, kteří svoji práci dělají s láskou a jsou ochotni tomu věnovat energii.”

Oceňovaní učitelé letos měli za úkol připravit si vtipnou historku, kterou zažili se svými žáky.

Lucie Baránková Vilamová (ANO, starostka Ostravy-Poruby: “Je to nepřeberná studnice různých krásných vtipných historek. Myslím si, že někteří učitelé, ředitelé, už by to možná mohli vydat i knižně jak je to úžasné.”
Hana Trundová, učitelka, ZŠ Karla Pokorného: “Učitelství je v naší rodině, dělala to moje maminka, teď to dělám já a dala se na to i moje dcera, takže to je takové generační zaměstnání a já už od dětství jsem inklinovala k tomu, protože jsem v tom prostředí žila. Já jsem ráda, protože odcházím do důchodu teďka v červnu, tak to považuji za takovou zlatou tečku, za takové ocenění celoživotní práce.”
Zuzana Zajacová, učitelka, MŠ Sokolovská: “Ocenění je pro mě obrovská motivace, jsem moc ráda za to, nečekala jsem to, bylo to velké překvapení. Zároveň je to i takový pocit toho vyhoření, kdy už člověk občas mám po x letech, tak je to zase takové nakopnutí. Děti mě obohacují prostě neustále. Překvapují, motivují, jsem opravdu ráda a přeji všem ať si najdou práci, která je baví a která je dokáže vždycky nakopnout.”

Že jsou učitelé a ředitelé porubských škol výjimeční, svědčí i to, že nechybí ani na každoročním oceňováni ostravským magistrátem.

Alena Janíčková, ředitelka MŠ Oty Synka: “Ocenění ně velice potěšilo, protože ho napsaly mé kolegyně z MŠ. Byla jsem velice překvapena. Práce je vysněná, přála jsem si od malička být paní učitelkou a nakonec se mi splnila. Děti mě velice naplňují, dávají mi sílu, dávají mi radost a další elán pro další práci.”

Letos město Ostrava ocenilo tři porubské učitele a ředitele.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-poruba/11000042773/vedeni-porubske-radnice-uz-po-20-ocenilo-vyjimecne-pedagogy-materskych-a-zakladnich-skol