Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petr Kůdela

Pro rodinu opět běželi farář i Jankulovski, stovky lidí tak pomáhaly rodině Ruibarových

31. října 2023 16:55 | Ostrava-Jih | Petr Kůdela

Už devátý ročník benefičního Běhu pro rodinu odstartoval od kostela svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu. Každým rokem je věnován výtěžek jednotlivci či rodinám v nouzi. I letos se postavili na start pětikilometrové trasy například římskokatolický kněz Vítězslav Řehulka a dvojnásobné vzdálenosti bývalý fotbalista Baníku Ostrava Marek Jankulovski.

Obyvatelé Ostravy-Jihu hlasují o úpravách obvodu, mají na to 13 milionů korun

31. října 2023 16:50 | Ostrava-Jih | Petr Kůdela

Obyvatelé Ostravy-Jihu i letos rozhodují o tom, jak se změní jejich okolí - parky, hřiště, dětské koutky, sportoviště, okolí školních budov i domů. Zda přibudou včelíny, meditační zahrady či veřejné kurníky. Hlasování v letošním ročníku participativního rozpočtu končí už v neděli 5. listopadu.

Mladí hasiči z Heřmanic dovezli z republikového šampionátu medaile z běhu s překážkami

31. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Hned sedm mladých hasičů a hasiček z Ostravy-Heřmanic se díky svým kvalitním i zlatým výkonům v regionálních pohárech probojovalo na republikový šampionát v Brně v běhu na 60 metrů s překážkami. Tam nakonec cinkly hned tři medaile. Všechny tyto hasičské naděje přijal a ocenil starosta Slezské Ostravy Richard Vereš.

Na setkání s občany v Kunčicích se mluvilo o kanalizaci i revitalizaci zámeckého parku

31. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Vedení radnice Slezské Ostravy tentokrát vyrazilo v rámci série veřejných podzimních setkání s občany za obyvateli Kunčic – do místní restaurace. Praktikuje tak už několik let osvědčený model, jak si co nejlépe poslechnout názory, rady či stížnosti občanů v jednotlivých částech Slezské Ostravy.

Na drakiádách se umoudřil déšť i vítr, všichni stateční drakomilci dostali dárečky

31. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Dvě víkendové drakiády na území Slezské Ostravy dělilo jen několik kilometrů - mezi loukou u hasičské zbrojnice v Kunčičkách a fotbalovým hřištěm v Heřmanicích. Ještě ráno všude pršelo a ani nejbližší předpověď počasí nevěstila nic jiného. Odpoledne se ale situace změnila k lepšímu a nespadla už ani kapka.

Obřadní síň na Jihu byla svědkem kamenné svatby, manželé by mohli učit toleranci

24. října 2023 17:03 | Ostrava-Jih | Petr Kůdela

V obřadní síni Ostravy-jihu se po dlouhých sedmi letech opět konala kamenná svatba, tedy zasloužená oslava po 65 letech společného soužití. Své úctyhodné ano si zde opět řekli Marie a Ludvík Szűcsovi z Ostravy-Zábřehu.

V Heřmanicích zazněly hned dvakrát známé melodie z filmů pro pamětníky

24. října 2023 17:02 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Galakoncert tanečního a swingového orchestru Zdeňka Pukovce v kulturním domě v Heřmanicích byl poměrně neobvyklý. Výběr nejkrásnějších a nejznámějších melodií z pamětnických černobílých filmů z 30. a 40. let 20. století zazněl jak naživo, tak na projekčním plátně.

Obyvatelé Ostravy-Jihu hlasují o úpravách obvodu, představujeme prvních 16 projektů

24. října 2023 17:00 | Ostrava-Jih | Petr Kůdela

Hlasování v letošním osmém ročníku participativního rozpočtu Náš Jih je tu. Veškeré vámi podané návrhy už prošly technickou analýzou a které z nich se budou v příštím roce realizovat, to už je na vás. Radnice na vítězné projekty rozdělí 13 milionů korun.

Vedení obvodu se setkalo s občany v Koblově, mluvilo se o kanalizaci i stavbě sportovní haly

24. října 2023 16:50 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Vedení radnice Slezské Ostravy vyrazilo v rámci série veřejných podzimních setkání s občany za obyvateli Koblova. Představilo jim například plán dostavby kanalizační sítě a vizi velké sportovní haly na místě dosluhující tělocvičny, kde se večerní setkání s Koblovany konalo.

Muglinovské hasiče ocenil i generál Vlček, své kulaté výročí oslavili průvodem i medailemi

24. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Dobrovolní hasiči v Ostravě-Muglinově oslavili 130 let od svého založení. Za celou éru vychovali mnoho kvalitních hasičů a hasiček, někteří z nich sloužili či dosud slouží jako profesionální hasiči.

Komerční sdělení více

Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

OSTROJ slaví první úspěchy po náročném období. V prvním čtvrtletí 2024 rostl a hlásí zisk

Český průmysl prochází v posledních letech těžkým obdobím. Etapa dramatických změn zasáhla také společnost OSTROJ, pro kterou byl rok 2023 především o investicích a transformaci. Strategická rozhodnutí se pak pozitivně promítla už na začátku letošního roku – OSTROJ dosáhl v prvním čtvrtletí roku 2024 hospodářského výsledku před zdaněním o více jak 25 mil. Kč nad plánem pro toto období. První kvartál byl pro firmu naposledy ziskový v roce 2021.


Do strojírenství a metalurgie vstupují nové technologie, vodík a AI

České strojírenství a metalurgický byznys se nezadržitelně mění. Do hry vstupuje další automatizace, smart systémy, vodík a umělá inteligence. Tahounem změn jsou zatím spíše velké firmy, malým a středním podnikům stojí v cestě méně zdrojů na investice, nedostatek špičkových lidí i obava o kyberbezpečnost. V případě inovativních vodíkových technologií je pak problémem přílišná regulace předbíhající vývoj. Uvedli to zástupci Národního strojírenského klastru a účastníci konference Strojírenství Ostrava 2024.

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.

Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Více