Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

5. května 2024 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

5. května 2024 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Muže za volantem u Otic postihlo srdeční selhání, oživovali ho svědci

4. května 2024 20:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci včetně ostatních složek IZS vyrazili v sobotu 4. května odpoledne k nehodě osobního auta u Otic na Opavsku. Pětačtyřicetiletého muže za volantem tam postihlo náhlé selhání srdce, resuscitovali ho svědci události, následně zdravotníci.

V Kozlovicích záchranáři ošetřovali vážně zraněného motorkáře, srazil se s autem

4. května 2024 18:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranná služba musela v pátek 3. května odpoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku, kde se v Kozlovicích motocykl srazil s autem. Na místo vyjela lékařská posádka z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

4. května 2024 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Tragický konec noční jízdy: osmapadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

3. května 2024 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

3. května 2024 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Záchranáři bojovali o život muže, který spadl v bývalé kotelně v Bohumíně

3. května 2024 8:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve čtvrtek 2. května odpoledne zasahovaly týmy zdravotnické záchranné služby u vážně zraněného muže na Karvinsku. Krajští operátoři obdrželi informaci o vážném zranění v objektu bývalé kotelny v Bohumíně.

Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

2. května 2024 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodin zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

1. května 2024 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více