Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hospůdka i restaurace v Palkovicích lidem vaří jídla i v době covidové krize

Palkovice |

Přestože v době koronavirových omezení není možné navštěvovat restaurace, provozovatelé podniků v Palkovicích se snaží lidem zajistit obědy či večeře přes okno nebo rozvážkovou službou.

Lukáš Bražina, provozovatel Hospůdky Pod Sjezdovkou: “My jako restaurace Hospůdka pod sjezdovkou pomáháme seniorům tím způsobem, že jim to denně rozvážíme. Jedná se o nějakých 30 až 40 obědů. Potom to řešíme výdejovým okýnkem, když si lidé zavolají, tak si objednají menu na určitou hodinu, které buď rozvezeme, nebo se staví osobně. Zatím to zvládáme, držíme se a je to fajn.”
Lada Čepánová, provozovatelka restaurace Pod Habešem: “V době koronakrize jsme se zaměřili na prodej jídla s sebou, baleného. A rozšířili jsme rozvoz do okolních obcí. Také zajišťujeme pravidelný rozvoz obědů důchodcům. Díky koronakrizi jsme přišli o plesovou sezonu, která čítá sedm plesů, takže jsme pro lidi připravili akci, přes výdejové okno. To je například zabíjačkový víkend, že si zavoláte a koupíte přes okno zabíjačkové obědy. Byl Valentýnský víkend, Řízkový víkend a nejvíce ohlasů měl Myslivecký ples přes okno, aneb zatančete si doma.”
Jaroslav Mrkva, provozovatel restaurace Myšák Western Ranch: “Snažíme se vařit. Otevřeli jsme výdejové okýnko, respektive u nás to jsou dveře. Děláme rozvozy jídel. Při našem konceptu restaurace se snažíme dělat všechno na grilu, takže děláme trošku jinou kuchyni. Nejsme zavedeni na kuchyň meníčkovou, protože tady ten styl kuchyně tomu neodpovídá. Takže, když děláme hotová jídla, tak děláme větší porce 200 gramů, abychom nebyli zatěžováni polévkami. Lidé si dají jenom druhé jídlo, nebo pokud si dají polévku, ty jsou větší 0,4 nebo 0,5 litru obsahem, takže jim stačí jenom polévka. Doufáme, že to zvládneme, máme top malý rodinný podnik s manželkou. Brigádníci nám skončili, protože si hledají jinou práci.”



Nahlásit chybu


K tématu

V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

15. července 2023 17:31 | Palkovice | Libor Běčák

Ve sportovním areálu v centru Palkovic se konal další ročník Festivalu dechovky a pivních a gulášových slavností. Lidé mohli ochutnat i nesoutěžní ukrajinský boršč.

Lidé si vyšli na trasu okolo Palkovic, cestou plnili nejrůznější úkoly

21. května 2023 13:17 | Palkovice | Libor Běčák

Několik desítek lidí z Palkovic, Myslíku, ale i celého okolí, se opět aktivně zúčastnilo pochodu kolem Palkovic. Trasa vedla z centra od nové radnice k přehradě Olešná a poté lesním úsekem zpátky do cíle. Spíše než pochod byla akce pojata jako příjemná procházka, kterou především pro děti zpestřily různé úkoly na stanovištích.

Myslivci z Palkovic připravili zábavu pro děti i dospělé

27. června 2023 12:17 | Palkovice | Libor Běčák

Bohatý program pro děti i dospělé připravili myslivci z Palkovic. V okolí své chaty pro děti připravili řadu úkolů a soutěží. Podle náročnosti za jejich splnění dostávaly odměny.


VIDEO: Silniční kontrola skončila zadržením, Slovák nabídl policistům úplatek

Dnes 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem kontrolovali řidiče v obci Světlá Hora. Narazili při tom na řidiče, který neměl během jízdy zapnutý bezpečnostní pás. Na místě obdržel pokutu ve výši 1500 korun, sankci přijal a oznámil, že ji uhradí převodem z účtu. Z banální situace se ale vyklubalo podezření na trestný čin u jeho spolujezdce.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález v MSK za posledních 100 let

Včera 23:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

Senioři na přednášce rozplétali záludnosti sociálních sítí

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

Policisté zakročili proti mladíkovi, který si vykračoval poblíž šampionátu s kuličkovým samopalem

Včera 13:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jak postupují policisté proti podezřelému s dlouhou střelnou zbraní si mohl na vlastní kůži vyzkoušet 18letý mladík z Ostravy. Nedaleko haly, kde se právě odehrává hokejové mistrovství světa, procházel s airsoftovou maketou samopalu.

Budoucí zdravotníci skládali praktické maturitní zkoušky

Včera 10:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Studenti středních zdravotnických škol skládali praktické maturitní zkoušky v Nemocnici Třinec.

Policisté zachránili život opilého muže, kterého doma málem udusila spálená večeře

Včera 10:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvojice ostravských policistů vyjela 14. května večer k zásahu do Opletalovy ulice v Porubě, kde lidé ohlásili kouř vycházející z jednoho bytu.

Na Lodičkách v Karviné se konal triatlon Boženy Němcové. Jednou z disciplín bylo veslování

18. května 2024 16:52 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon. Jednou z jeho disciplín bylo veslování, podívejte se na reportáž.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Světlo a kořeny novojičínského rodáka na Staré poště

Stará pošta nabízí v květnu výstavu všestranného výtvarníka, novojičínského rodáka, Antonína Gavlase. Její název “Kořeny světla” odkazuje na jeho rodiště a na hlavní princip jeho tvorby.

Vrátní

Sviadnov Nástup: od 20. května 2024 od 25 000 do 32 000 Kč/měsíc

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

Školáci předvedli rodičům různé chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Hospůdka i restaurace v Palkovicích lidem vaří jídla i v době covidové krize
Vydáno 19. února 2021 12:22, Palkovice, Libor Běčák
Přestože v době koronavirových omezení není možné navštěvovat restaurace, provozovatelé podniků v Palkovicích se snaží lidem zajistit obědy či večeře přes okno nebo rozvážkovou službou.

Lukáš Bražina, provozovatel Hospůdky Pod Sjezdovkou: “My jako restaurace Hospůdka pod sjezdovkou pomáháme seniorům tím způsobem, že jim to denně rozvážíme. Jedná se o nějakých 30 až 40 obědů. Potom to řešíme výdejovým okýnkem, když si lidé zavolají, tak si objednají menu na určitou hodinu, které buď rozvezeme, nebo se staví osobně. Zatím to zvládáme, držíme se a je to fajn.”
Lada Čepánová, provozovatelka restaurace Pod Habešem: “V době koronakrize jsme se zaměřili na prodej jídla s sebou, baleného. A rozšířili jsme rozvoz do okolních obcí. Také zajišťujeme pravidelný rozvoz obědů důchodcům. Díky koronakrizi jsme přišli o plesovou sezonu, která čítá sedm plesů, takže jsme pro lidi připravili akci, přes výdejové okno. To je například zabíjačkový víkend, že si zavoláte a koupíte přes okno zabíjačkové obědy. Byl Valentýnský víkend, Řízkový víkend a nejvíce ohlasů měl Myslivecký ples přes okno, aneb zatančete si doma.”
Jaroslav Mrkva, provozovatel restaurace Myšák Western Ranch: “Snažíme se vařit. Otevřeli jsme výdejové okýnko, respektive u nás to jsou dveře. Děláme rozvozy jídel. Při našem konceptu restaurace se snažíme dělat všechno na grilu, takže děláme trošku jinou kuchyni. Nejsme zavedeni na kuchyň meníčkovou, protože tady ten styl kuchyně tomu neodpovídá. Takže, když děláme hotová jídla, tak děláme větší porce 200 gramů, abychom nebyli zatěžováni polévkami. Lidé si dají jenom druhé jídlo, nebo pokud si dají polévku, ty jsou větší 0,4 nebo 0,5 litru obsahem, takže jim stačí jenom polévka. Doufáme, že to zvládneme, máme top malý rodinný podnik s manželkou. Brigádníci nám skončili, protože si hledají jinou práci.”



Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/palkovice/11000024170/hospudka-i-restaurace-v-palkovicich-lidem-vari-jidla-i-v-dobe-covidove-krize