Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostravané tvoří prostor. Podpořeno bylo dalších 5 projektů

16. dubna 2024 9:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Ostravě už několik let funguje oblíbený dotační program, který umožňuje obyvatelům města zvelebit si okolí svého bydliště. Nese název Tvoříme prostor a v těchto dnech zastupitelé schválili dalších 5 zajímavých projektů.

Za srážení lidí čeká bezdomovce vězení. 69letá seniorka spadla dokonce na koleje

Otřesný případ agresivity řeší v těchto dnech ostravští policisté. Opilý bezdomovec se zcela bezdůvodně vrhal na kolemjdoucí na Svinovských mostech a srážel je na zem. Téměř 70letá žena dokonce skončila v kolejišti.

Ostrava hledá náhradní rodiče pro ohrožené děti. Význam rodiny je nezastupitelný

12. dubna 2024 10:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Jistě se shodneme, že význam rodiny je pro dítě nezastupitelný. Bohužel ne každé dítě má to štěstí, že se o něj jeho vlastní rodiče postarají. V Ostravě naštěstí velmi dobře funguje systém pomoci a děti mají velkou šanci, že se brzy dostanou do náhradních rodin. Noví pěstouni jsou ale stále potřeba.

Stará hyperbarická komora by mohla sloužit kosmonautům. Fifejdská nemocnice hledá další využití

11. dubna 2024 12:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Jak už z našeho zpravodajství víte, Městská nemocnice Ostrava získala novou hyperbarickou komoru. Nyní řeší další využití starého padesáti tunového zařízení. Zajímavou možností by mohla být její přeměna pro modul na přípravu kosmonautů na lety do vesmíru.

Aplikace čistáOVA funguje už šest let. Lidé díky ní mohou upozornit na závady ve městě

11. dubna 2024 9:20 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Komu není lhostejný veřejný prostor ve kterém žije, může v Ostravě už šestým rokem využívat aplikaci čistáOVA. Díky ní úředníky radnice jednoduchým způsobem upozorní na jakékoliv závady, jako například rozbitý chodník, či nepořádek v ulicích.

Nový hejtman se sešel s odboráři a zástupci Liberty. Zaměstnanci už berou jen 70 procent mzdy

Setkání nového hejtmana Josefa Bělici s odboráři a zástupci hutě Liberty nepřineslo nic nového. Situace je stále najatá a každý týden pouze přichází informace, že se nástup pracovníků o týden odkládá. Jasněji by mohlo být po schůzce členů vlády s majitelem huti v Praze.

Všechny vozy ostravské MHD jsou vybaveny kamerami. Policistům značně pomáhají v práci

10. dubna 2024 12:21 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava se snaží o co největší bezpečnost městské hromadné dopravě a proto byla všechna vozidla vybavena kamerovým systémem. Nejen že to působí preventivně na zloděje a výtržníky, ale pomáhá to také policistům při odhalování pachatelů trestných činů.

Podvodníci přišli na další podvod, vnucují seniorům opravy okapů na domcích

V Ostravě řeší policisté neobvyklý způsob podvodu, který nejprve vypadá jako zajímavá nabídka. Pachatelé si vytipují starší domek a pokud jim otevře senior, vnutí mu výměnu okapů. Majitelka tak přišla o veškeré úspory a okapy si musí nechat opravit.

Náměstí SNP v Ostravě Jihu čekají významné změny. Cílem je atraktivní místo k setkávání

9. dubna 2024 9:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Náměstí SNP v Ostravě-Jihu čekají velké změny. Cílem je, aby znovu získalo původní význam oblíbeného místa k setkávání lidí a trávení volného času. Základem proměny je urbanistická studie, kterou si město nechalo vypracovat.

Ostrava bude mít nové partnerské město na Ukrajině. Doněck nahradí Dnipro

8. dubna 2024 12:14 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava bude mít nové partnerské město na Ukrajině. Doněck nahradí Dnipro, které se v mnohém podobá Ostravě. Zastupitelé města už tento návrh schválili.

Komerční sdělení více

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.


NDM uvede ve 106. sezóně 16 novinek

Diváci v sezóně číslo 106 uvidí 16 novinek. Na repertoáru všech čtyř souborů zůstane 38 inscenací. Sezónu společně zahájí všechny soubory dvěma zářijovými galavečery v již osvědčeném modelu: v obou velkých divadlech (Antonína Dvořáka a Jiřího Myrona), tedy tam, kde jsou jednotlivé soubory nejvíc „doma“.

BALMETO CZ má nový osvětový web ekobalení

Společnost BALMETO CZ se od svého vstupu na trh v roce 2008 stala předním českým dodavatelem obalů a obalového materiálu. V současné době má BALMETO dvě pobočky vybavené vzorkovou prodejnou a sklady zásobené širokým sortimentem. BALMETO má ambici stát se v uvozovkách zákazníkem řízenou společností, což nejlépe vystihuje jeho vztah ke klientům.

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.

Více