Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Komisariát MP v Balzacově ulici se bude stěhovat

16. dubna 2024 11:37 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Už příští týden se otevře zrekonstruovaná budova pro městskou policii v Kubelíkově ulici. Právě zde se přestěhuje komisariát z Podlesí. Přípravy si vyžádají částečné omezení provozu.

Billiard club Havířov byl pořadatelem mistrovství ČR

16. dubna 2024 10:32 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Hned tři hráči Billiard clubu Havířov bojovali o vítězství v mistrovství ČR v trojbandu. Postoupit na světový turnaj mohl jen jeden nejlepší z šestnácti účastníků.

V Havířově se konalo mistrovství MSK v turistickém závodu

16. dubna 2024 10:26 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Na 90 účastníků z Moravskoslezského kraje se zapojilo do turistického závodu, což je běh terénem s kontrolními disciplínami. Akci v Havířově uspořádal Klub českých turistů a Asociace turistických oddílů mládeže.

V Havířově se bojovalo o místa na olympiádě ve stolním tenise

13. dubna 2024 16:54 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

V Národním tréninkovém centru stolního tenisu v Havířově se konala kvalifikace mixů na olympiádu, kam se chtěla probojovat i dvojice Jan Valenta a Zdena Blašková.

Studenti Gymnázia Komenského zvou na havířovský Majáles

12. dubna 2024 11:08 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Už 26. dubna vyrazí do průvodů stovky havířovských studentů, aby oslavili svůj svátek. Organizace Majálesu se v letošním roce ujalo Gymnázium Komenského. Studenti vytvořili tým a s přípravnými akce začali už na podzim.

Malí budoucí prvňáčci v Horní Suché se už těší do první třídy

Zápis do první třídy je velkým dnem pro předškoláky, ale i jejich rodiče. Pěkné přivítání jim připravili i v Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché. Od dětí se rozhodně neočekávalo, že už budou umět číst, či psát.

V Havířově se příští rok začne stavět velká třídící linka na odpad

10. dubna 2024 20:48 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Už za šest let začne platit konec skládkování využitelného odpadu na klasické skládky. První moderní třídící linku má už v provozu OZO Ostrava. V Havířově se začne stavět v příštím roce.

Už příští rok začne v Havířově stavba Centra pro využití komunálního odpadu

10. dubna 2024 13:48 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Už za šest let začne platit konec skládkování využitelného odpadu na klasické skládky. První moderní třídící linku má už v provozu OZO Ostrava. V Havířově se začne stavět v příštím roce.

V Havířově k zápisu do 1. tříd přišlo přes 600 předškoláků, ve městě se otevře i další přípravná třída

V sedmnácti havířovských základních školách se konal zápis do prvních tříd. Úbytek předškoláků město nezaznamenává. Do lavic usedne opět přes 600 dětí. Na základní škole Moravská chtějí otevřít i přípravnou třídu.

Mladí lidé s autismem prošli tanečním kurzem se Zdeňkem Chlopčíkem

9. dubna 2024 18:14 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Taneční mistr Zdeněk Chlopčík už potřetí spolupracoval se sdružením Adam - autistické děti a my z Havířova. Mladé lidi provedl tanečními lekcemi, které završila šluskolona.

Komerční sdělení více

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.


NDM uvede ve 106. sezóně 16 novinek

Diváci v sezóně číslo 106 uvidí 16 novinek. Na repertoáru všech čtyř souborů zůstane 38 inscenací. Sezónu společně zahájí všechny soubory dvěma zářijovými galavečery v již osvědčeném modelu: v obou velkých divadlech (Antonína Dvořáka a Jiřího Myrona), tedy tam, kde jsou jednotlivé soubory nejvíc „doma“.

BALMETO CZ má nový osvětový web ekobalení

Společnost BALMETO CZ se od svého vstupu na trh v roce 2008 stala předním českým dodavatelem obalů a obalového materiálu. V současné době má BALMETO dvě pobočky vybavené vzorkovou prodejnou a sklady zásobené širokým sortimentem. BALMETO má ambici stát se v uvozovkách zákazníkem řízenou společností, což nejlépe vystihuje jeho vztah ke klientům.

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.

Více