Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Reprezentačním plesem vyvrcholila plesová sezóna na Jihu. Slavilo se i stoleté výročí Ostravy

Ostrava-Jih |  | Expres Ostrava-Jih

Obyvatelé Ostravy-Jihu završili plesovou sezónu velkolepým reprezentačním plesem obvodu. Dorazilo okolo šesti stovek návštěvníků a zaplnili tři patra kulturního domu Akord. Ples se letos nesl v duchu stoletého výročí Velké Ostravy.

Pomyslný vrchol plesové sezóny v Ostravě. Tak byl letos představen již jedna-a-třicátý, reprezentační ples městského obvodu Ostrava Jih.

Jan Dohnal (ODS), primátor Ostravy: „Ostrava Jih samozřejmě je moje srdcová záležitost, protože z Jihu pocházím a vlastně začala tady i moje politická kariéra, který vlastně až do dnešních dnů trvá už 22 let. Ples na Jihu tradičně vnímám jako vrchol plesové sezóny, samozřejmě těch akcí, které máme v Ostravě je celá řada, celá spousta, ale tohle je opravdu moje srdeční záležitost.“

Specialitou večera byl fakt, že se letos slaví stoleté výročí tzv. Velké Ostravy.

Gabriela Gödelová, ředitelka Kulturního zařízení Ostrava-Jih: Jako každoročně byl o tento ples obrovský zájem. Vyprodaly se v podstatě tři patra dá se říci. Jsme za to velice rádi a ten letošní se nese trošku v duchu toho stoletého výročí Velké Ostravy, ve kterém je Zábřeh, ve kterém se právě nacházíme velkou součástí. To znamená, že jsme na plese uvítali pana Prokeše a jeho doprovod – nejedná se o paní Prokešovou, ale o dámu z jeho doby a věříme, že se všichni dneska budou skvěle bavit.

Na výročí vzpomínal i starosta obvodu, avšak ho pojal z osobnějšího hlediska.

Martin Bednář (ANO), starosta MOb Ostrava-Jih: „Jak jsem říkal za svoje funkční období jsem potkal několik desítek Jižanů, kteří se dožili sta let. A právě oni říkali, nebát se práce, všeho s mírou a dobré pozitivní myšlení a dobrá zábava – věřím, že všechno tohle obsahuje i tento ples.“
anketa, návštěvnice plesu: „Celkově to prostředí je krásné, příjemná atmosféra, hezká výzdoba, milí lidé, spousta zábavy, takže zatím všechno v pohodě. Já celkově tu atmosféru mám ráda, a hlavně jsem z Jihu, takže je to taková moje podpora – proto jsem tady.
Gabriela Gödelová, ředitelka Kulturního zařízení Ostrava-Jih: „K plesu jsme vydali speciální Plesové noviny, které všichni návštěvníci najdou na stolech, a ty nejenom, že informují i o programu a o nabídce, jak jídla, tak pití, tak současně zvou i na všechny ty akce, které jsou v rámci oslav sto let velké Ostravy s Jihem spojené."

Program letošního reprezentačního plesu je skutečně bohatý. Vypovídá o tom i fakt, že probíhá současně ve třech tanečních sálech.

anketa: „Líbí se mi tady.“ - „Preferujete ten program horní nebo tady ten spodní? – „Spíše ten spodní, zůstaneme tady.“
anketa: „No my se těšíme na Martu Jandovou, já doufám, že přijde."

Tak jako v předchozích letech se lístky na ples vyprodaly poměrně rychle. Dorazilo přes šest stovek návštěvníků. Příští rok by proto zájemci neměli váhat dlouho.

Nahlásit chybu


K tématu

Kulturní dům Akord v Ostravě-Zábřehu patřil oslavám vietnamského dne dětí

26. září 2023 16:17 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Kulturní dům Akord v Ostravě-Zábřehu patřil oslavám vietnamského dne dětí. Ten připadá na patnáctý den osmého měsíce podle lunárního kalendáře a je vždy plný zábavy, soutěží, tance a pestrých barev.

Přes 300 seniorů z Ostravy si zatančilo na plese v domě kultury Akord

Okolo 350 seniorů si v pátek 15. března zatančilo na tradičním plese seniorů v ostravském Akordu. Lístky byly vyprodány do tří dnů a hlavní hvězdou večera byl český Elvis Presley.

Kulturní dům Akord v Ostravě-Zábřehu patřil oslavám vietnamského Dne dětí

26. září 2023 9:10 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Kulturní dům Akord v Ostravě-Zábřehu patřil oslavám vietnamského dne dětí. Ten připadá na patnáctý den osmého měsíce podle lunárního kalendáře a je vždy plný zábavy, soutěží, tance a pestrých barev.


Oslavy 100 let Velké Ostravy vyvrcholí v centru města. Obvod se chystá i na Muzejní noc

V sobotu 15. června vyvrcholí v centru Ostravy oslavy 100 let Velké Ostravy. Program navíc plynule přejde do Muzejní noci, do které se zapojí i radnice centrálního obvodu. Lidé budou moci navštívit starostu nebo absolvovat komentované vycházky.

Začaly volby do Evropského parlamentu. Volíme 21 nových poslanců

Začaly volby do Evropského parlamentu. Voliči mohou v pátek a sobotu vybrat, která politická strana či hnutí je jim nejbližší a samozřejmě mohou zakroužkovat a tím podpořit i konkrétního kandidáta. Nejčastějšími tématy eurovoleb jsou Green Deal, zákaz spalovacích motorů nebo přijetí Eura.

Poštovní ulice by s nadsázkou mohla být elektronická

Z budovy bývalé pekárny ve Studénce, která roky chátrala, je výrobní hala pro elektroniku. Společnost, která ji zrekonstruovala, už dříve opravila a začala využívat i další dva opuštěné objekty na Poštovní ulici.

Ke Dni dětí se v Horní Suché konaly retro radovánky

Opravdu originální Den dětí se konal v Horní Suché. Vše se odehrávalo v retro stylu. Žáci škol si připravili tematická vystoupení a v retro oblečení přišli i rodiče.

Výrobci panelů a baterií stěhují továrny z Evropy do Asie

6. června 2024 18:33 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Zatímco se Evropa snaží nastartovat domácí dodavatelský řetězec pro obnovitelné zdroje a baterie, současní výrobci se z trhu stahují. Posledním příkladem je společnost Solarwatt, která plánuje přesunout výrobu baterií z Německa do Asie. Již v dubnu přitom společnost zprvu oznámila, že v Německu ukončí výrobu fotovoltaických panelů.

Voliči o víkendu rozhodnou, kdo bude Českou republiku zastupovat v Evropském parlamentu

6. června 2024 16:07 | Celý MS kraj | Monika Danková

Už tento pátek a sobotu budou moci lidé v celé České republice volit europoslance do Evropského parlamentu. Ti se podílejí na tvorbě a schvalování legislativy nebo rozpočtu v rámci Evropské unie.

Přední výrobce vodičů IRCE staví fabriku v Mošnově

6. června 2024 18:10 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Jak už jsme vás informovali, Ostravě se podařilo přilákat do mošnovské průmyslové zóny důležitého investora. Jde o italskou společnost IRCE, která patří mezi přední světové výrobce vinutých vodičů pro nejrůznější stroje. Závod rychle roste a na podzim by už v něm mělo pracovat téměř 100 lidí.

Muzeum Novojičínska popsalo cestu našich předků ke chlebu

6. června 2024 19:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Žerotínský zámek voněl celý týden čerstvým chlebem a plackami. Pracovníci Muzea Novojičínska tu připravili edukační program, ve kterém popsali cestu ke chlebu, od sklizně obilí po jeho pečení.

Cyklotour Na kole dětem mistra světa Josefa Zimovčáka projela Českou republiku

6. června 2024 18:29 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Již popatnácté projel Josef Zimovčák a vysokém kole se svým pelotonem celou Českou republiku. Deset etap jeho cyklotour projelo ze středočeské obce Družec až do jihomoravského Hodonína. Hlavním cílem veřejné charitativní akce je podpora onkologicky nemocných dětí a jejich rodin.

V Arboretu Nový Dvůr jsou k vidění živí tropičtí motýli. Kroužit vám budou přímo nad hlavami

6. června 2024 11:15 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Arboretum Nový Dvůr u Stěbořic na Opavsku zaplnili živí tropičtí motýli. Obdivovat jejich krásu můžete v tamních sklenících plných tropických rostlin. S trochou štěstí uvidíte i jak se líhnou z kukel.

Oslavy 100 let Velké Ostravy vyvrcholí v centru města. Obvod se chystá i na Muzejní noc

V sobotu 15. června vyvrcholí v centru Ostravy oslavy 100 let Velké Ostravy. Program navíc plynule přejde do Muzejní noci, do které se zapojí i radnice centrálního obvodu. Lidé budou moci navštívit starostu nebo absolvovat komentované vycházky.

Divadelní přehlídka waldorfských škol AntraCity fest má nově mezinárodní rozměr

6. června 2024 15:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Porubská Waldorfská základní škola a střední škola uspořádala tradiční divadelní přehlídku AntraCity fest. Letos poprvé se na ní představily nejen waldorfské školy z Česka, ale také z Polska. Povýšila tak na mezinárodní festival.

Pomáhají druhým, jsou aktivní, nadaní a přátelští. Porubská radnice ocenila žáky a studenty

6. června 2024 14:18 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Ostravě-Porubě ocenili žáky a studenty základních, středních a speciálních škol se sídlem v obvodu. Cenu si letos odneslo 39 žáků z 26 škol, a to nejen za studijní výsledky a úspěchy uměleckých, vědomostních a sportovních soutěžích.

Ostravští školáci hledali pramen vody. Ekologická soutěž vyvrcholila na Slezskoostravském hradě

6. června 2024 14:03 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Voda je život, ale dnes už na to často zapomínáme. Proto je velmi důležité vštěpovat dětem informace o významu vody už od školních let. Ostravské vodárny a kanalizace proto každoročně pro školáky připravují ekologickou soutěž, která vrcholí na Slezskoostravském hradě.

Občané Ostravy-Mariánských Hor dostanou od radnice kompostéry. Stačí si o ně zažádat

Mariánskohorská radnice rozdává lidem kompostéry. Pokud o ně mají zájem, stačí, aby vyplnili formulář na webu. Díky dotaci z Operačního programu Životní prostředí je dostanou zcela zdarma.

Program dnů dětí ve Slezské Ostravě nelákal jen děti, ale i dospělé

Na prvního června připadá každým rokem Mezinárodní den dětí. Ve Slezské Ostravě se tento svátek letos slavil hned na několika místech a byl spojen se zábavnými aktivitami a zážitky pro malé i velké.

Reprezentačním plesem vyvrcholila plesová sezóna na Jihu. Slavilo se i stoleté výročí Ostravy
Vydáno 25. února 2024 13:32, Ostrava-Jih, Andrea Holeszová
Obyvatelé Ostravy-Jihu završili plesovou sezónu velkolepým reprezentačním plesem obvodu. Dorazilo okolo šesti stovek návštěvníků a zaplnili tři patra kulturního domu Akord. Ples se letos nesl v duchu stoletého výročí Velké Ostravy.

Pomyslný vrchol plesové sezóny v Ostravě. Tak byl letos představen již jedna-a-třicátý, reprezentační ples městského obvodu Ostrava Jih.

Jan Dohnal (ODS), primátor Ostravy: „Ostrava Jih samozřejmě je moje srdcová záležitost, protože z Jihu pocházím a vlastně začala tady i moje politická kariéra, který vlastně až do dnešních dnů trvá už 22 let. Ples na Jihu tradičně vnímám jako vrchol plesové sezóny, samozřejmě těch akcí, které máme v Ostravě je celá řada, celá spousta, ale tohle je opravdu moje srdeční záležitost.“

Specialitou večera byl fakt, že se letos slaví stoleté výročí tzv. Velké Ostravy.

Gabriela Gödelová, ředitelka Kulturního zařízení Ostrava-Jih: Jako každoročně byl o tento ples obrovský zájem. Vyprodaly se v podstatě tři patra dá se říci. Jsme za to velice rádi a ten letošní se nese trošku v duchu toho stoletého výročí Velké Ostravy, ve kterém je Zábřeh, ve kterém se právě nacházíme velkou součástí. To znamená, že jsme na plese uvítali pana Prokeše a jeho doprovod – nejedná se o paní Prokešovou, ale o dámu z jeho doby a věříme, že se všichni dneska budou skvěle bavit.

Na výročí vzpomínal i starosta obvodu, avšak ho pojal z osobnějšího hlediska.

Martin Bednář (ANO), starosta MOb Ostrava-Jih: „Jak jsem říkal za svoje funkční období jsem potkal několik desítek Jižanů, kteří se dožili sta let. A právě oni říkali, nebát se práce, všeho s mírou a dobré pozitivní myšlení a dobrá zábava – věřím, že všechno tohle obsahuje i tento ples.“
anketa, návštěvnice plesu: „Celkově to prostředí je krásné, příjemná atmosféra, hezká výzdoba, milí lidé, spousta zábavy, takže zatím všechno v pohodě. Já celkově tu atmosféru mám ráda, a hlavně jsem z Jihu, takže je to taková moje podpora – proto jsem tady.
Gabriela Gödelová, ředitelka Kulturního zařízení Ostrava-Jih: „K plesu jsme vydali speciální Plesové noviny, které všichni návštěvníci najdou na stolech, a ty nejenom, že informují i o programu a o nabídce, jak jídla, tak pití, tak současně zvou i na všechny ty akce, které jsou v rámci oslav sto let velké Ostravy s Jihem spojené."

Program letošního reprezentačního plesu je skutečně bohatý. Vypovídá o tom i fakt, že probíhá současně ve třech tanečních sálech.

anketa: „Líbí se mi tady.“ - „Preferujete ten program horní nebo tady ten spodní? – „Spíše ten spodní, zůstaneme tady.“
anketa: „No my se těšíme na Martu Jandovou, já doufám, že přijde."

Tak jako v předchozích letech se lístky na ples vyprodaly poměrně rychle. Dorazilo přes šest stovek návštěvníků. Příští rok by proto zájemci neměli váhat dlouho.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000041710/reprezentacnim-plesem-vyvrcholila-plesova-sezona-na-jihu-slavilo-se-i-stolete-vyroci-ostravy