Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Těžce zraněného při ranní nehodě v Těrlicku přepravil do nemocnice vrtulník, další na místě zemřel

Těrlicko |

U vážné dopravní nehody zasahovali záchranáři ve středu ráno v Těrlicku. Kolize dvou osobního aut se stala na silnici I/11 nad přehradou.

Nehoda byla ohlášena po půl sedmé v úseku mezi odbočkou na Třanovice a Kostelcem s tím, že na místě jsou zranění lidé. Jedno osobní auto zůstalo silně poškozené napříč vozovkou, druhé bylo po nárazu odhozeno do příkopu. 

Z Havířova vyjela záchranná služba a hasiči. Další hasiči přijeli z Českého Těšína. S ohledem na stav jednoho vážně zraněného účastníka byl z ostravské základny vyslán i vrtulník s lékařem. Bohužel jednomu člověku už pomoci nemohli. 

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě v 6:27 hod. Na místo události vyjely dvě profesionální jednotky hasičů ze stanice v Českém Těšíně a Havířově. Na místě události zasahovala i Zdravotnická záchranná služba (ZZS), Letecká záchranná služba (LZS) a Policie ČR. Při střetu dvou osobních vozidel došlo ke zranění čtyř osob, z čehož jednu osobu museli hasiči, za pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí, vyprostit a následně předat do péče ZZS. Hasiči provedli, na obou vozidlech, protipožární opatření, na únik provozních kapalin použili sorbent, pomáhali rovněž s transportem zraněných do přistavených vozů ZZS. Po dobu trvání záchranných prací a následného vyšetřování příčiny nehody ze strany Policie ČR byla silnice zcela uzavřena. Po skončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid vozovky."
Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "U nehody zasahovaly složky IZS. Policisté vyšetřují okolnosti, za jakých ke kolizi došlo. Tři lidé byli převezeni do nemocničních zařízení, jeden další spolucestující ve věku 78 let však zraněním na místě podlehl. Alkohol u obou řidičů byl vyloučen. Doprava v místě události byla omezena a odkláněna na objízdné trasy. K obnovení provozu došlo zhruba půl hodiny po poledni." 

Samotný zásah na místě nebyl jednoduchý, vrtulník se s jedním pacientem na palubě vracel do Ostravy až po hodině. Namířeno měl přímo do fakultní nemocnice. Podle dostupných informací však další z účastníků zraněním na místě podlehl.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Osmasedmdesátiletý muž zůstal zaklíněn v jednom z havarovaných vozidel, v okamžiku příjezdu posádek ZZS byl při vědomí, jeho stav se však rychle zhoršoval. Záchranáři jej začali ošetřovat ještě před vyproštěním a následně v sanitním vozidle museli zahájit resuscitaci, protože došlo k selhání krevního oběhu. Ani po několika desítkách minut nedošlo k obnovení srdeční činnosti a zasahující lékařka nakonec musela konstatovat smrt. Pacient ve věku pětasedmdesáti let jevil známky poruchy vědomí a jeho poranění bylo život ohrožující. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Po naložení krčního límce a uložení do podtlakové matrace byl vrtulníkem přepraven na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Středně těžce byl v oblasti dolní končetiny zraněn dvaašedesátiletý muž a zranění hrudníku utrpěla osmapadesátiletá žena. Pozemní týmy je po prvotním ošetření předaly do další péče v havířovské a karvinské nemocnici."

Úsek, kde se nehoda stala, patří mezi místa s vyšším počtem kolizí. Často za ně mohou střety s lesní zvěří, ale také chyby při předjíždění. 

Nahlásit chybu


K tématu

Policejní vůz boural na hlavním tahu ve Frýdku-Místku

15. května 2023 20:23 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Kuriózní dopravní nehoda vyvolala v pondělí po poledni malý rozruch ve Frýdku-Místku. Na průtahu městem byl na středovém trávníku doslova zaseknutý policejní vůz. Nehoda se obešla bez zranění.

11leté dítě se v Ostravě srazilo s autobusem, chlapec neměl přilbu a těžce se zranil

23. května 2023 10:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Vážná, život ohrožující zranění, utrpěl jedenáctiletý chlapec na kole, kterého v pondělí 22. května večer ošetřovali záchranáři po střetu s autobusem v Ostravě. Nehoda se stala okolo půl sedmé večer.

Řidič autobusu v Opavě prudce brzdil, cestující na vozíku se zranil

19. května 2023 19:44 | Opava | Jiří Cileček

Policie hledá svědky dopravní nehody, při které byl nucen řidič linkového autobusu v Opavě prudce brzdit. Při události se zranil cestující na invalidním vozíku. Auto, na které řidič autobusu reagoval, aby zabránil kolizi, mezitím z místa ujelo.


Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Floristická soutěž v Novém Jičíně měla jasnou favoritku, už loňská vítězka je teď na mistrovství republiky

Na půdě novojičínské Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

Skatepark Novému Jičínu chyběl, teď už je plný dětí a mládeže

Skatepark v Novém Jičíně byl stavebně dokončen loni v listopadu, na slavnostní otevření si počkal na příznivé podmínky teď do května. Sportoviště je volně přístupné, součástí je i bikepark.

15. 5. slaví zdravotnické záchranné služby Den linky 155

Dnes 8:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dispečeři ročně přijmou přes 1,7 milionu tísňových volání Každou minutu vyjedou v České republice na pomoc pacientům v průměru dva sanitní vozy. Na počátku naprosté většiny těchto výjezdů je volání na tísňovou linku 155. A právě Den linky 155 slaví zdravotnické záchranné služby už tuto středu, na kterou připadá symbolické datum 15. 5.

Karviná má v plánu koupit Karvinské moře

V pondělí 13. května se konalo v sále Obchodně podnikatelské fakulty. 12. zasedání Zastupitelstva města Karviné. Doplňujícím bodem programu byl plán města koupit lokalitu Karvinské moře.

Čokoládová tretra se v Havířově těšila opět velkému zájmu

Na hřišti u Základní školy Marie Kudeříkové se konalo základní kolo Čokoládové tretry, což je běžecká soutěž pro děti do 11 let. Motivací pro mladé sportovce byl postup do finále v rámci Zlaté tretry v Ostravě.

Květinový swap zahájil ve Studénce měsíc rodiny

Květen měsíc rodiny zahájili v rodinném centru Květinovým swapem. Lidé si tu mohli vyměňovat sazeničky ze svých zahrádek a vyslechnout rady, jak na dokonalé balkonové truhlíky.

Radnice poděkovala havířovským hokejistům za skvělou sezonu

Hokejisté AZ byli v letošní sezoně jen kousek od postupu do 1. ligy. Vedení radnice chtělo týmu poděkovat a pozvalo hráče na společný oběd.

V Karviné modernizují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu prostranství Gagarinova náměstí a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty. V areálu městského koupaliště se konal festival Rainbow run. Běžecké závody doprovodil zábavný program plný pohybu a her.

Na 16. ročníku žehnání motorek se sjelo přes 350 motorek

V sobotu jedenáctého května se motocyklisté a fanoušci dvoukolových strojů sjeli do Orlové, aby společně oslavili šestnáctý ročník žehnání motorkářům pořádaným klubem Yamaha Star Czech Republic ve spolupráci s městem Orlová.

Havířov se opět zapojil do závodu Čokoládová tretra, na start se postavilo přes 200 dětí

Na hřišti u ZŠ Marie Kudeříkové v Havířově se konalo základní kolo Čokoládové tretry, což je běžecká soutěž pro děti do 11 let. Motivací pro mladé sportovce byl postup do finále v rámci Zlaté tretry v Ostravě.

Na ADRA běhu v Havířově se vybralo pro hendikepovaného Honzu přes 20 tisíc korun

ADRA v Havířově uspořádala třetí ročník charitativního běhu na podporu dobrovolnictví. Výtěžek poputuje i na pomoc hendikepovanému mladíkovi. Akce se zúčastnili lidé s batolaty i senioři ve vysokém věku.

V Galerii města Karviné probíhají výtvarné edukační lekce pro děti

Iniciovat emoční a vizuální zážitek, probudit zájem o umění a pochopit kontext vystavených děl. To je smysl výtvarných edukačních lekcí pro děti prvního stupně základních škol, které nově probíhají v Galerii města Karviné. Jak probíhají a co všechno obsahují, se dozvíte v našem posledním příspěvku.

V Karviné zastavil po sedmi letech Protidrogový vlak

Stovky školáků a dospělých navštívily v uplynulých dnech Protidrogový vlak. Ve vlakové soupravě simulující různá prostředí a situace na návštěvníky čekala devadesátiminutová prohlídka, která je měla přimět k zamyšlení a varovat před riziky legálních i nelegálních drog.

Protidrogový vlak navštívily v Karviné stovky lidí

Stovky školáků a dospělých navštívily v uplynulých dnech v Karviné Protidrogový vlak. Ve vlakové soupravě simulující různá prostředí čekala na návštěvníky devadesátiminutová prohlídka, která je měla varovat před riziky legálních i nelegálních drog.

Těžce zraněného při ranní nehodě v Těrlicku přepravil do nemocnice vrtulník, další na místě zemřel
Vydáno 11. října 2023 7:43, Těrlicko, Libor Běčák
U vážné dopravní nehody zasahovali záchranáři ve středu ráno v Těrlicku. Kolize dvou osobního aut se stala na silnici I/11 nad přehradou.

Zásah hasičů u tragické dopravní nehody v Těrlicku. Zdroj: HZS MSK

Nehoda byla ohlášena po půl sedmé v úseku mezi odbočkou na Třanovice a Kostelcem s tím, že na místě jsou zranění lidé. Jedno osobní auto zůstalo silně poškozené napříč vozovkou, druhé bylo po nárazu odhozeno do příkopu. 

Z Havířova vyjela záchranná služba a hasiči. Další hasiči přijeli z Českého Těšína. S ohledem na stav jednoho vážně zraněného účastníka byl z ostravské základny vyslán i vrtulník s lékařem. Bohužel jednomu člověku už pomoci nemohli. 

Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě v 6:27 hod. Na místo události vyjely dvě profesionální jednotky hasičů ze stanice v Českém Těšíně a Havířově. Na místě události zasahovala i Zdravotnická záchranná služba (ZZS), Letecká záchranná služba (LZS) a Policie ČR. Při střetu dvou osobních vozidel došlo ke zranění čtyř osob, z čehož jednu osobu museli hasiči, za pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí, vyprostit a následně předat do péče ZZS. Hasiči provedli, na obou vozidlech, protipožární opatření, na únik provozních kapalin použili sorbent, pomáhali rovněž s transportem zraněných do přistavených vozů ZZS. Po dobu trvání záchranných prací a následného vyšetřování příčiny nehody ze strany Policie ČR byla silnice zcela uzavřena. Po skončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid vozovky."
Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "U nehody zasahovaly složky IZS. Policisté vyšetřují okolnosti, za jakých ke kolizi došlo. Tři lidé byli převezeni do nemocničních zařízení, jeden další spolucestující ve věku 78 let však zraněním na místě podlehl. Alkohol u obou řidičů byl vyloučen. Doprava v místě události byla omezena a odkláněna na objízdné trasy. K obnovení provozu došlo zhruba půl hodiny po poledni." 

Samotný zásah na místě nebyl jednoduchý, vrtulník se s jedním pacientem na palubě vracel do Ostravy až po hodině. Namířeno měl přímo do fakultní nemocnice. Podle dostupných informací však další z účastníků zraněním na místě podlehl.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Osmasedmdesátiletý muž zůstal zaklíněn v jednom z havarovaných vozidel, v okamžiku příjezdu posádek ZZS byl při vědomí, jeho stav se však rychle zhoršoval. Záchranáři jej začali ošetřovat ještě před vyproštěním a následně v sanitním vozidle museli zahájit resuscitaci, protože došlo k selhání krevního oběhu. Ani po několika desítkách minut nedošlo k obnovení srdeční činnosti a zasahující lékařka nakonec musela konstatovat smrt. Pacient ve věku pětasedmdesáti let jevil známky poruchy vědomí a jeho poranění bylo život ohrožující. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Po naložení krčního límce a uložení do podtlakové matrace byl vrtulníkem přepraven na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Středně těžce byl v oblasti dolní končetiny zraněn dvaašedesátiletý muž a zranění hrudníku utrpěla osmapadesátiletá žena. Pozemní týmy je po prvotním ošetření předaly do další péče v havířovské a karvinské nemocnici."

Úsek, kde se nehoda stala, patří mezi místa s vyšším počtem kolizí. Často za ně mohou střety s lesní zvěří, ale také chyby při předjíždění. 

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/terlicko/11000039548/tezce-zraneneho-pri-ranni-nehode-v-terlicku-prepravil-do-nemocnice-vrtulnik-dalsi-na-miste-zemrel