Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jednoho ze zraněných při nehodě našli záchranáři pod autem

Karviná |

Tři zraněné si vyžádala dopravní nehoda, která se stala v pondělí před 9. hodinou na silnici mezi Karvinou a Českým Těšínem. V křižovatce se silnicí vedoucí od Horní Suché se srazila dodávka s osobním autem.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Jeden z účastníků nehody, jehož totožnost posádky ZZS v době zásahu neznaly, byl nalezen pod vozidlem v bezvědomí a přímém ohrožení života. Utrpěl mnohočetná poranění, včetně popálenin. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci, ošetřili poranění. Podali léky, včetně krevní transfúze a infuzní roztoky. Pacient byl v rámci přednemocniční neodkladné péče připraven k transportu a následně šetrně letecky přepraven na urgentní příjem FN Ostrava. Další účastník, třicetiletý muž, utrpěl poranění dolní končetiny a po ošetření jej záchranáři předali na chirurgické ambulanci karvinské nemocnice. Třetí byla osmadvacetiletá žena, u které záchranáři zjistili poranění hrudníku a po poskytnutí odborné péče ji transportovali do téhož zdravotnického zařízení."
Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě, v pondělí 3.7.2023 v 8:43 hod. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice v Karviné. Při střetu osobního a dodávkového vozidla mělo původně dojít k požáru jednoho z vozidel, toto naštěstí nebylo potvrzeno, nicméně došlo k zaklínění jednoho z řidičů, který zůstal z dosud nezjištěných důvodů zaklíněný pod jedním z vozidel. K jeho vyproštění použili hasiči pneumatické vaky a následně, společně se ZZS, prováděli resuscitaci. Hasiči provedli, na obou havarovaných vozidlech, protipožární opatření, na únik provozních kapalin použili sorbent. Pomohli rovněž s transportem zraněného do přistaveného vrtulníku LZS, ostatní zranění byli do nemocnice transportováni pozemní cestou. Po ukončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid vozovky."
Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "Řidič dodávky vyjíždějící z vedlejší ulice s největší pravděpodobností nedal přednost v jízdě osobnímu automobilu jedoucímu po hlavní komunikaci a došlo ke střetu obou vozidel. Oba řidiči i spolujezdkyně z osobního auta byli předáni do péče zdravotníků, přičemž řidič dodávky byl do nemocnice transportován vrtulníkem. Dechová zkouška byla na místě provedena pouze řidiči osobního auta, a to s negativním výsledkem. U druhého řidiče byl nařízen odběr krve. Průběh a příčina dopravní nehody a také míra zavinění jsou v tuto chvíli předmětem šetření policistů dopravního inspektorátu Karviná."
Nahlásit chybu


K tématu

Policisté hledají svědky vážné kolize mezi Karvinou a Českým Těšínem

12. března 2024 8:32 | Karviná | Libor Běčák

Pokud jste projížděli ve čtvrtek 7. března kolem 7:45 hodin silnicí mezi Karvinou a Českým Těšínem a máte ve vozidle palubní kameru, která zaznamenala střet osobního s nákladním automobilem, nebo situaci těsně před nehodou, pak byste mohli pomoci policistům při objasnění tohoto případu.

VIDEO: Jen vlásek od vážné nehody hasičů, incident na křižovatce v Karviné vyšetřují policisté

29. prosince 2023 11:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na jedné z křižovatek v Karviné se ve středu 27. prosince odehrála dramatická situace, která jen se štěstím neskončila vážnou kolizí. Palubní kamera stojícího vozidla tam natočila hasičské auto, které se zapnutými majákem a sirénou vjelo do křižovatky na červenou. Současně ale do křižovatky přijelo osobní auto na zelený signál. Jen díky včasné reakci obou řidičů se podařilo zabránit střetu. Řidič hasičů poté s rozjetým těžkým vozidlem málem havaroval, ale situaci se mu naštěstí podařilo perfektně zvládnout.

Vážný střet náklaďáku s autem v Karviné a nehoda devíti aut na D56 v Ostravě

7. března 2024 10:52 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dvě vážné nehody výrazně zkomplikovaly ve čtvrtek ráno provoz na silnicích v Karviné a Ostravě. Na dálnici D56 na příjezdu do Ostravy byla před 8. hodinou ohlášena hromadná nehoda s účastí devíti aut. Naštěstí bez vážných zranění. Ve stejnou dobu vzlétal vrtulník z Ostravy k těžké nehodě do Karviné. Srazilo se tam osobní auto s nákladním vozem. Jednoho řidiče museli vyprošťovat.


Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Floristická soutěž v Novém Jičíně měla jasnou favoritku, už loňská vítězka je teď na mistrovství republiky

Na půdě novojičínské Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

Skatepark Novému Jičínu chyběl, teď už je plný dětí a mládeže

Skatepark v Novém Jičíně byl stavebně dokončen loni v listopadu, na slavnostní otevření si počkal na příznivé podmínky teď do května. Sportoviště je volně přístupné, součástí je i bikepark.

15. 5. slaví zdravotnické záchranné služby Den linky 155

Dnes 8:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dispečeři ročně přijmou přes 1,7 milionu tísňových volání Každou minutu vyjedou v České republice na pomoc pacientům v průměru dva sanitní vozy. Na počátku naprosté většiny těchto výjezdů je volání na tísňovou linku 155. A právě Den linky 155 slaví zdravotnické záchranné služby už tuto středu, na kterou připadá symbolické datum 15. 5.

Karviná má v plánu koupit Karvinské moře

V pondělí 13. května se konalo v sále Obchodně podnikatelské fakulty. 12. zasedání Zastupitelstva města Karviné. Doplňujícím bodem programu byl plán města koupit lokalitu Karvinské moře.

Čokoládová tretra se v Havířově těšila opět velkému zájmu

Na hřišti u Základní školy Marie Kudeříkové se konalo základní kolo Čokoládové tretry, což je běžecká soutěž pro děti do 11 let. Motivací pro mladé sportovce byl postup do finále v rámci Zlaté tretry v Ostravě.

Květinový swap zahájil ve Studénce měsíc rodiny

Květen měsíc rodiny zahájili v rodinném centru Květinovým swapem. Lidé si tu mohli vyměňovat sazeničky ze svých zahrádek a vyslechnout rady, jak na dokonalé balkonové truhlíky.

Radnice poděkovala havířovským hokejistům za skvělou sezonu

Hokejisté AZ byli v letošní sezoně jen kousek od postupu do 1. ligy. Vedení radnice chtělo týmu poděkovat a pozvalo hráče na společný oběd.

V Karviné modernizují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu prostranství Gagarinova náměstí a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty. V areálu městského koupaliště se konal festival Rainbow run. Běžecké závody doprovodil zábavný program plný pohybu a her.

Na 16. ročníku žehnání motorek se sjelo přes 350 motorek

V sobotu jedenáctého května se motocyklisté a fanoušci dvoukolových strojů sjeli do Orlové, aby společně oslavili šestnáctý ročník žehnání motorkářům pořádaným klubem Yamaha Star Czech Republic ve spolupráci s městem Orlová.

Havířov se opět zapojil do závodu Čokoládová tretra, na start se postavilo přes 200 dětí

Na hřišti u ZŠ Marie Kudeříkové v Havířově se konalo základní kolo Čokoládové tretry, což je běžecká soutěž pro děti do 11 let. Motivací pro mladé sportovce byl postup do finále v rámci Zlaté tretry v Ostravě.

Na ADRA běhu v Havířově se vybralo pro hendikepovaného Honzu přes 20 tisíc korun

ADRA v Havířově uspořádala třetí ročník charitativního běhu na podporu dobrovolnictví. Výtěžek poputuje i na pomoc hendikepovanému mladíkovi. Akce se zúčastnili lidé s batolaty i senioři ve vysokém věku.

V Galerii města Karviné probíhají výtvarné edukační lekce pro děti

Iniciovat emoční a vizuální zážitek, probudit zájem o umění a pochopit kontext vystavených děl. To je smysl výtvarných edukačních lekcí pro děti prvního stupně základních škol, které nově probíhají v Galerii města Karviné. Jak probíhají a co všechno obsahují, se dozvíte v našem posledním příspěvku.

V Karviné zastavil po sedmi letech Protidrogový vlak

Stovky školáků a dospělých navštívily v uplynulých dnech Protidrogový vlak. Ve vlakové soupravě simulující různá prostředí a situace na návštěvníky čekala devadesátiminutová prohlídka, která je měla přimět k zamyšlení a varovat před riziky legálních i nelegálních drog.

Protidrogový vlak navštívily v Karviné stovky lidí

Stovky školáků a dospělých navštívily v uplynulých dnech v Karviné Protidrogový vlak. Ve vlakové soupravě simulující různá prostředí čekala na návštěvníky devadesátiminutová prohlídka, která je měla varovat před riziky legálních i nelegálních drog.

Jednoho ze zraněných při nehodě našli záchranáři pod autem
Vydáno 4. července 2023 8:05, Karviná, Libor Běčák
Tři zraněné si vyžádala dopravní nehoda, která se stala v pondělí před 9. hodinou na silnici mezi Karvinou a Českým Těšínem. V křižovatce se silnicí vedoucí od Horní Suché se srazila dodávka s osobním autem.

Dopravní nehoda v Karviné. Foto: HZS MSK

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Jeden z účastníků nehody, jehož totožnost posádky ZZS v době zásahu neznaly, byl nalezen pod vozidlem v bezvědomí a přímém ohrožení života. Utrpěl mnohočetná poranění, včetně popálenin. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci, ošetřili poranění. Podali léky, včetně krevní transfúze a infuzní roztoky. Pacient byl v rámci přednemocniční neodkladné péče připraven k transportu a následně šetrně letecky přepraven na urgentní příjem FN Ostrava. Další účastník, třicetiletý muž, utrpěl poranění dolní končetiny a po ošetření jej záchranáři předali na chirurgické ambulanci karvinské nemocnice. Třetí byla osmadvacetiletá žena, u které záchranáři zjistili poranění hrudníku a po poskytnutí odborné péče ji transportovali do téhož zdravotnického zařízení."
Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: "Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě, v pondělí 3.7.2023 v 8:43 hod. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice v Karviné. Při střetu osobního a dodávkového vozidla mělo původně dojít k požáru jednoho z vozidel, toto naštěstí nebylo potvrzeno, nicméně došlo k zaklínění jednoho z řidičů, který zůstal z dosud nezjištěných důvodů zaklíněný pod jedním z vozidel. K jeho vyproštění použili hasiči pneumatické vaky a následně, společně se ZZS, prováděli resuscitaci. Hasiči provedli, na obou havarovaných vozidlech, protipožární opatření, na únik provozních kapalin použili sorbent. Pomohli rovněž s transportem zraněného do přistaveného vrtulníku LZS, ostatní zranění byli do nemocnice transportováni pozemní cestou. Po ukončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid vozovky."
Daniela Vlčková, mluvčí Policie ČR MSK: "Řidič dodávky vyjíždějící z vedlejší ulice s největší pravděpodobností nedal přednost v jízdě osobnímu automobilu jedoucímu po hlavní komunikaci a došlo ke střetu obou vozidel. Oba řidiči i spolujezdkyně z osobního auta byli předáni do péče zdravotníků, přičemž řidič dodávky byl do nemocnice transportován vrtulníkem. Dechová zkouška byla na místě provedena pouze řidiči osobního auta, a to s negativním výsledkem. U druhého řidiče byl nařízen odběr krve. Průběh a příčina dopravní nehody a také míra zavinění jsou v tuto chvíli předmětem šetření policistů dopravního inspektorátu Karviná."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000038071/jednoho-ze-zranenych-pri-nehode-nasli-zachranari-pod-autem