Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Den otevřených dveří v šilheřovické hotelové škole

25. listopadu 2009 16:45 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Není příliš obvyklé, aby středoškoláci jezdili za vzděláním na malou vesnici. A přesto. Stovky mladých lidí dojíždějí denně z blízka i z daleka do Šilheřovic na Opavsku. Zdejší hotelová škola je totiž vyhlášená. Přesvědčili jsme se o tom na dni otevřených dveří.

4. ročník soutěže Naše město

25. listopadu 2009 16:15 | Orlová | Lucie Poláková

Zjistit, zda žáci 3. tříd základních škol ví něco o historii města Orlové, si kladla za cíl soutěž nazvaná Naše město. Už po čtvrté ji uspořádal Dům dětí a mládeže společně s Výstavní síní muzea Těšínska v Orlové.

Nová hřiště pro orlovské děti

25. listopadu 2009 15:54 | Orlová | Lucie Poláková

Netradiční dárek k Mikuláši dostali předem orlovské děti. Do provozu byla uvedena nová dětská hřiště. První vyrostlo na ulici Okružní a druhé na ulici Osvobození

Rodiče školáků mají nárok na dávky

25. listopadu 2009 14:44 | Havířov | Lucie Poláková

A nyní uslyšíte pár rad rodičům, kterým z důvodu zavření škol zůstaly doma děti.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Vést aktivní život se dá i s diagnózou roztroušená skleróza

S onemocněním, které postihuje centrální nervovou soustavu, se dá aktivně žít, tvrdí MUDr. Pavel Hradílek, Ph.D., vedoucí lékař RS centra Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. Nemoc je sice nevyléčitelná, ale díky moderní léčbě mohou s touto diagnózou například ženy i otěhotnět a kojit. A co je nejdůležitější, veškerá léčba je dostupná hned po potvrzení nemoci.

Kvalita vody přehledně díky interaktivní mapě

Zákazníci SmVaK Ostrava získali nový nástroj, jak v přehledné a uživatelsky komfortní podobě sledovat informace o kvalitě vody v místě jejich bydliště, nebo v lokalitě, která je pro ně v tomto ohledu důležitá. Přehledná mapa zahrnuje celou oblast působnosti nejvýznamnější vodárenské společnosti v Moravskoslezském kraji, postupně v ní budou přibývat data pro další odběrná místa tak, jak v nich budou laboratorně analyzovány další vzorky z vodovodní sítě.

OSTROJ dodá dopravníkový systém pro Model Obaly. K prototypování využil virtuální realitu

Opavský OSTROJ získal rozsáhlou zakázku na dodávku komplexního dopravníkového systému pro automatizaci výroby ve společnosti Model Obaly a.s. S pomocí simulačního programu a virtuální reality navrhl OSTROJ řešení, které pomáhá vykrýt dočasné přetížení mezi výrobní a balicí části linky tak, aby byla zajištěna plynulost celého výrobního procesu. Zakázka, která bude realizována v rekordním čase, má hodnotu bezmála 1 milion eur.


Svátek jógy a tance skončil, euforie trvá. Přidejte se k instruktorům jógy!

Dubnový YOGA & DANCE Spring Festival si nezadal s podobnými svátky evropského formátu. Energické, pozitivní a přátelské setkání milovníků pohybu a vzájemné inspirace přilákalo do ostravské Dolní oblasti Vítkovic přes stovky účastníků. „Každým rokem lepší a lepší. Už to tak vypadá, že se tento festival řadí mezi nejlepší v ČR, ne-li úplně nejlepší,“ napsala na sítě nadšená Andrea.

Janáčkova Liška Bystrouška po 30 letech opět v Ostravě

Sedmá opera hukvaldského rodáka Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky se divákům ostravské opery představí už v sedmé inscenaci, po sto letech od její světové premiéry a 30 let od posledního ostravského uvedení. A protože opera přímo vybízí rozsáhlými plochami symfonické hudby a příběhem propojujícím svět zvířat a lidí k fantasknímu pohybovému ztvárnění, oslovilo NDM k režijní spolupráci choreografa a režiséra Itzika Galiliho. Premiéra bude 6. června.

Desátý ročník sympozia v Galerijní ulici v Jistebníku přinese hned několik novinek

Ve dnech 10. až 16. června se v Jistebníku uskuteční 10. ročník mezinárodního sochařského a malířského sympozia. Zúčastní se ho přední tuzemští a slovenští výtvarníci, s nimiž bude možné se potkat nejen v jistebnické Galerijní ulici, ale také v ARTcaffè, kde budou tvořit i diskutovat s příchozími. V Galerii u foťáka bude možné zhlédnout výstavu Figurama.

Huisman Czech Republic se podílí na výrobě jeřábů pro největší evopský přístav v Rotterdamu

Společnost Huisman, světový lídr ve vývoji a výrobě těžkých konstrukcí, vstupuje na trh přístavní logistiky a pro Hutchison Ports ECT Rotterdam, jednoho z předních provozovatelů kontejnerových terminálů v Evropě, dodá řadu automatických stohovacích jeřábů (Automated Stacking Cranes). Jeřáby, které musí zvládnout 4 miliony cyklů za 30 let, budou sloužit k efektivní manipulaci s lodními kontejnery v přístavu. Ve výrobním závodu Huisman Czech Republic ve Sviadnově budou mít na starosti například všechny svařovací práce.

Více