Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku začal 11. ročník Sweetsen Festu

26. června 2014 17:36 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V Sadech Svobody ve středu proběhlo slavnostní zahájení letošního 11. ročníku Sweetsen festu. Hudební, filmovou i literární událost zahájili recitátoři, kteří představili své básně. My jsme se zeptali ředitele festivalu Petra Korče, na co se mohou návštěvníci letos těšit.

Stavba baseballového hřiště je v plném proudu

26. června 2014 17:32 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vedení města se zúčastnilo kontrolního dne na stavbě nového baseballového hřiště. Práce jsou v plném proudu a pokud vše půjde podle přání stavební firmy, ještě letos by se na obou hřištích mohla vysadit tráva, aby byl areál k dispozici už na příští sezónu.

Zámek ve Frýdku v sobotu zaplnila historická vozidla

23. června 2014 17:56 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdecký zámek o víkendu zaplnila vozidla a motorky. Konala se tady totiž výstava starých motorek, kterou organizátoři doplnili o krásné automobilové kousky. Na své si přišli milovníci českých, ale i slavných zahraničních značek.

Závodníci jeli už potřetí 24 hodin kolem Olešné

23. června 2014 17:55 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Milovníci in-line sportu opět zkoušeli svou výdrž. Na Olešné se totiž o víkendu konal třetí ročník 24 hodinového závodu dvojic kolem přehrady. Akce se účastnilo přes 700 závodníků nejen z našeho regionu, ale také ze zahraničí. Podívejte se s námi na start závodu.

20. ročník Mezinárodního folklorního festivalu ve FM

23. června 2014 17:54 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Hudba, tanec a tradiční kroje nejen české, ale i ze zahraničí. Mezinárodní folklorní festival ve Frýdku-Místku nabídl už po dvacáté bohatý program a my vám teď z jeho průběhu přinášíme malou ochutnávku.

Mezinárodní folklorní festival ve FM zahájen

23. června 2014 17:51 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve městě začal jubilejní 20. ročník Folklorního festivalu. Slavnostní zahájení proběhlo v sále Základní umělecké školy v Místku. V čem bude letošní festival jedinčný a na co se mohou návštěvníci těšit, vám teď prozradíme v reportáži.

Dancepoint předvedl svou celoroční práci

23. června 2014 17:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku proběhla závěrečná taneční akce skupiny Dancepoint. V kině Petra Bezruče její tanečníci představili , na čem přes rok tvrdě pracovali a reakce nadšeného publika jen potvrdila, že výsledek je více než kvalitní. Ostatně, přesvědčete se sami.

Žáky ve FM navštívili studenti ze zahraničí

19. června 2014 17:48 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Žáci 2. základní školy ve Frýdku-Místku si mohli procvičit svou angličtinu. Týden u nich totiž pobývali studenti z mnoha zemí světa. Studenti představili žákům země, ze kterých pocházejí a to v rámci projektu Edison mezinárodní studentské organizace ISEC.

300 vojáků vzdalo hold raněnému v Afghanistánu

19. června 2014 17:46 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Pochod více než tří stovek vojáků a přelet dvou podzvukových bojových letounů ve čtvrtek ve čtvrtek zažili ve Frýdku-Místku. Velká akce proběhla na počest vojáka Lukáše Hirky, místního rodáka, který byl zraněn při raketovém náletu na základně v Afghánistánu. Ze svých zranění se nyní rehabilituje v lázních Klimkovice.

Beskydské Veseléto je v plném proudu

16. června 2014 17:47 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na závěr jsme pro vás připravili pozvánku na další ročník celoletní akce s názvem Beskydské Veseléto, které právě začíná. Na co všechno se ještě můžete těšit, vám prozradí ředitel Kultury FM Jakub Tichý.

Komerční sdělení více

Svátek jógy a tance skončil, euforie trvá. Přidejte se k instruktorům jógy!

Dubnový YOGA & DANCE Spring Festival si nezadal s podobnými svátky evropského formátu. Energické, pozitivní a přátelské setkání milovníků pohybu a vzájemné inspirace přilákalo do ostravské Dolní oblasti Vítkovic přes stovky účastníků. „Každým rokem lepší a lepší. Už to tak vypadá, že se tento festival řadí mezi nejlepší v ČR, ne-li úplně nejlepší,“ napsala na sítě nadšená Andrea.

Janáčkova Liška Bystrouška po 30 letech opět v Ostravě

Sedmá opera hukvaldského rodáka Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky se divákům ostravské opery představí už v sedmé inscenaci, po sto letech od její světové premiéry a 30 let od posledního ostravského uvedení. A protože opera přímo vybízí rozsáhlými plochami symfonické hudby a příběhem propojujícím svět zvířat a lidí k fantasknímu pohybovému ztvárnění, oslovilo NDM k režijní spolupráci choreografa a režiséra Itzika Galiliho. Premiéra bude 6. června.


Desátý ročník sympozia v Galerijní ulici v Jistebníku přinese hned několik novinek

Ve dnech 10. až 16. června se v Jistebníku uskuteční 10. ročník mezinárodního sochařského a malířského sympozia. Zúčastní se ho přední tuzemští a slovenští výtvarníci, s nimiž bude možné se potkat nejen v jistebnické Galerijní ulici, ale také v ARTcaffè, kde budou tvořit i diskutovat s příchozími. V Galerii u foťáka bude možné zhlédnout výstavu Figurama.

Huisman Czech Republic se podílí na výrobě jeřábů pro největší evopský přístav v Rotterdamu

Společnost Huisman, světový lídr ve vývoji a výrobě těžkých konstrukcí, vstupuje na trh přístavní logistiky a pro Hutchison Ports ECT Rotterdam, jednoho z předních provozovatelů kontejnerových terminálů v Evropě, dodá řadu automatických stohovacích jeřábů (Automated Stacking Cranes). Jeřáby, které musí zvládnout 4 miliony cyklů za 30 let, budou sloužit k efektivní manipulaci s lodními kontejnery v přístavu. Ve výrobním závodu Huisman Czech Republic ve Sviadnově budou mít na starosti například všechny svařovací práce.

Festival malých i velkých vynálezců a inovací Maker Faire již podruhé v Ostravě.

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá v sobotu 1. června do Ostravy. Druhý ročník se letos opět koná za finanční podpory statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje v industriálních prostorách Trojhalí Karolina. Na ostravském Maker Faire se představí přes 60 makerů z kraje i celé České republiky, VŠB - TUO zóna a připraven bude také kovářský workshop, workshopy 3D tisku, pájení nebo výroby vodních raketek. Vstupenky za zvýhodněnou cenu lze zakoupit na Goout.net.

Společnost E.ON otevřela v Ostravě modernizovanou pobočku. Zákazníci ji najdou v Nové Karolině

Vyřídit snadno vše, co se týká energií, ze svého mobilu nebo tabletu online je v posledních letech pro zákazníky E.ON čím dál větší samozřejmost. Online nástroje v současnosti využívá více než 65 % klientů společnosti. I přes jasný trend používání digitální obsluhy existují momenty, kdy klienti preferují osobní kontakt, což dokazují i data obsluhy na zákaznické lince a v poradenských centrech. Jen vloni využili klienti E.ONu osobní kontakt u téměř 580 000 požadavků.

Poprvé v České republice budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu!

V rámci festivalu CIRKULUM proběhne světová premiéra velkolepé podívané s názvem Létající Citadela. Vůbec poprvé v historii České republiky budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu! Tento mezinárodní projekt má plánované dvě premiéry – první ve čtvrtek 6. 6. a druhou 7. 6. při západu slunce ve valech Slezskoostravského hradu.

Více