Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Útočník Dominik Lakatoš a dalších 7 hráčů končí u hokejistů Vítkovic

Ostrava-Vítkovice |

Kádr vítkovických hokejistů opouští po sezoně sedm hráčů, kterým skončily jejich kontrakty. Na odchodu z ostravského klubu je také útočník Dominik Lakatoš, který byl uvolněn na hostování do jiného extraligového klubu za finanční náhradu.

Sedmi hráčům dosavadního kádru A-mužstva vypršely s koncem sezony 2023/2024 kontrakty a dále s nimi klub nepočítá. Konkrétně jde o obránce Vojtěcha Zeleňáka, Radka Jeřábka, Jakuba Stehlíka a útočníky Romana Půčka, Rastislava Deje a Jakuba Kotalu. Petr Fridrich se rozhodl i přes několik nadstandartních nabídek, že to zkusí jinde a také o Dominika Lakatoše, který byl klubem uvolněn na hostování.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Všem odcházejícím hráčům bych za sebe i za celý klub chtěl předně poděkovat za odvedené služby a přejeme jim hodně zdraví a úspěchů jak ve sportovním, tak v osobním životě."

Dominik Lakatoš odchází na dvouleté hostování

Cesty klubu a Dominika Lakatoše se pro příští dvě sezony rozcházejí. Šestadvacetiletého útočníka zapůjčil ostravský klub za finanční náhradu na dva roky do jiného extraligového klubu. Zmíněný klub příchod Lakatoše oznámí sám, proto ostravský klub nezveřejní konkrétní jméno. Hráčská práva nadále zůstávají ve Vítkovicích.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Po sezení nás všech jsme usoudili, že je nyní nejlepší naši spolupráci na nějaký čas přerušit. Proto jsme kývli na návrh jiného extraligového klubu, do kterého jsme Dominka uvolnili na hostování na dva roky za zajímavou finanční náhradu. Jedná se z naší strany o korektní rozchod na dva roky. Dominikovi děkujeme za služby, které u nás v předchozích sezonách odvedl a zároveň mu přejeme hodně štěstí a zdraví. I když se naše cesty nyní na nějaký čas rozcházejí, může se v budoucnu stát, že se zase protnou."

Dominik Lakatoš má za sebou ve Vítkovicích dvě působení, přerušená krátkým zahraničním angažmá. Poprvé se do Ostravy přesunul v roce 2019 z prakticky mateřského Liberce, odehrál zde dvě kompletní sezony 2019/2020 a 2020/2021. Poté kývnul na nabídku z finské nejvyšší soutěže a zamířil do celku SaiPa. V Lappeenrantě vydržel do podzimu a za SaiPu odehrál 15 utkání. Následně se rozhodl pro návrat do Česka a jeho kroky vedly opět do Vítkovic, ve kterých dokončil zmíněný ročník 2021/2022 a přidal k němu i další dvě sezony 22/23 a 23/24. Celkem v modro-bílém dresu Vítkovic odehrál někdejší mistr Extraligy z roku 2016 260 utkání, v nich vstřelil celkem 87 branek a od února 2022 nesl na dresu kapitánské céčko.

Petr Fridrich nabídku neakceptoval, míří mimo mateřský klub

Na odchodu z Vítkovic je poprvé ve své kariéře třiadvacetiletý ostravský rodák Petr Fridrich.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Odchod Friga nás samozřejmě mrzí, protože je to náš odchovanec a s těmi se nikdy neloučíme snadno. Frigovi u nás letos končila smlouva, od srpna jsme s ním a agenty vyjednávali o prodloužení, ale nedohodli jsme se. Troufnu si říct, že naše nabídky byly hodně atraktivní, ale bohužel jsme se pak po sezoně dozvěděli, že zhruba už od podzimu je domluvený na angažmá v jiném extraligovém klubu, kterému dal přednost před mateřským klubem. Samozřejmě i Frigovi děkujeme a přejeme mu hodně štěstí."

Petr Fridrich, jak už bylo zmíněno, je odchovancem vítkovického hokeje a dosud oblékal pouze modro-bílý dres, s výjimkami střídavých startů v tehdy prvoligových Havířově a Šumperku. Celkem za Vítkovice odehrál v naší nejvyšší soutěži 224 zápasů, vstřelil 37 branek.

Loučí se i Rastislav Dej

Vítkovický dres v nové sezoně nebude oblékat ani slovenský forvard Rastislav Dej.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Dejko patřil ke stálicím naší kabiny, byl tady sedm sezon a za tuhle věrnost i za všechno, co během těch let pro Vítkovice udělal si zaslouží obrovský dík. I takový je ale hokejový život a naše cesty se rozcházejí. Já věřím, že ale můžu mluvit nejen za klub, ale i za všechny naše fanoušky, když vzkážu Dejkovi jen to nejlepší a hodně zdraví a úspěchů do budoucna a ještě jednou díky za všechno, co pro vítkovický hokej udělal."

Rastislav Dej přišel do Vítkovic na jaře 2017 a vydržel zde nepřetržitě sedm sezon, což z něj dělalo v aktuálním kádru služebně nejstaršího hráče. Pětatřicetiletý rodák z Povážské Bystrice odehrál za Vítkovice 358 extraligových utkání, v nich nastřílel 41 branek. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 885 zápasů, což z něj činí rekordmana mezi zahraničními hráči v naší tuzemské elitní soutěži.

Zmínění hráči jsou prvními ohlášenými změnami v kádru Vítkovic pro nadcházející sezonu 2024/2025. Ostravané již v posezonním hodnocení nastínili prostřednictvím sportovního ředitele Romana Šimíčka i příchody. Prvním veřejně oznámeným příchodem je třiadvacetiletý útočník Jan Bambula, který do Vítkovic míří z Olomouce.

Nahlásit chybu


K tématu

Hokejisty Vítkovic nově povedou Holáň, Šimíček a Trnka

9. října 2023 15:05 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Vedení hokejových Vítkovic po nevydařeném vstupu do extraligy obměnilo realizační tým. Z pozice hlavního trenéra povede tým Miloš Holaň, nově s ním ale na střídačce budou spolupracovat sportovní ředitel Roman Šimíček a také dosavadní trenér juniorů a současně asistent české reprezentace do 20 let Pavel Trnka.

Hokejisty Vítkovic povede nový trenér David Bruk. Asistovat budou Trnka a Wojnar

16. dubna 2024 16:41 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Novým hlavním trenérem hokejistů extraligových Vítkovic se stal David Bruk. Nahradil Pavla Trnku, který byl přesunut na pozici asistenta. Druhým asistentem bude Vlastimil Wojnar.

HC Vítkovice vyhrály i ve druhém zápase ligy mistrů. Švýcary zdolaly 4:1

4. září 2023 9:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Hokejisté Vítkovic parádně rozjeli novou sezónu a v Lize mistrů vyhráli i ve druhém zápase, když zdolali Švýcarský tým 4:1. Všechny góly padly ve druhé třetině a velkou pochvalu zaslouží nový gólman Matěj Machovský.


Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Čarodějnice se slétly i v Novém Jičíně, obsadily náměstí, zámek a Žerotínovou ulici

Tradiční Čarodějnice si poslední dubnový den podmanily centrum města. Magický večer se nesl v duchu her pro děti, lidových zvyků - a dobré zábavy a koncertů na Žerotínově ulici.

Hasiči prošli cvičením při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu

Cvičení zásahů při náhlých a nebezpečných situacích je pro hasiče nesmírně důležité. Tentokrát si vyzkoušeli postupy při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu.

Duha Jeseníky pokračuje v obnově středověké rychty v Karlovicích. Pořádá i víkendovky pro dobrovolníky

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Takzvaná Komenda v Opavě se promění v moderní park pro všechny generace

6. května 2024 22:42 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

6. května 2024 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

6. května 2024 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Vandalové v Havířově se baví neustálým ničením veřejných toalet

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Zábavné odpoledne pro malé čarodějky a čaroděje v Dolní oblasti Vítkovic

Starý tradiční zvyk s upálením čarodějnice si připomněli také obyvatelé Vítkovic. Zábavné odpoledne plné her si nenechalo ujít mnoho malých čarodějek a čarodějů.

Janáčkova filharmonie Ostrava bude mít nového šéfdirigenta. Daniel Raiskin už podepsal smlouvu

Daniel Raiskin se stane novým šéfdirigentem Janáčkovy filharmonie Ostrava. Tento zkušený ruský dirigent, který vede Slovenskou filharmonii, už s orchestrem podepsal smlouvu. I když oficiálně nastoupí až za dva roky, již v nadcházející sezoně začne s orchestrem intenzivně spolupracovat.

Otevřenou ventilačku bral zloděj za pozvání do bytu. Bral na co přišel

Včera 12:20 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Důležitá zpráva přišla od ostravské policie. Podařilo se totiž zadržet zloděje, který by hlavně v době dovolených mohl napáchat velkou škodu. Ke vloupání do bytů totiž využíval okna otevřená na ventilaci.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

6. května 2024 10:28 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

6. května 2024 9:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

4. května 2024 12:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Útočník Dominik Lakatoš a dalších 7 hráčů končí u hokejistů Vítkovic
Vydáno 26. března 2024 17:56, Ostrava-Vítkovice, Jiří Cileček
Kádr vítkovických hokejistů opouští po sezoně sedm hráčů, kterým skončily jejich kontrakty. Na odchodu z ostravského klubu je také útočník Dominik Lakatoš, který byl uvolněn na hostování do jiného extraligového klubu za finanční náhradu.

Dominik Lakatoš; zdroj foto: HC Vítkovice Ridera

Sedmi hráčům dosavadního kádru A-mužstva vypršely s koncem sezony 2023/2024 kontrakty a dále s nimi klub nepočítá. Konkrétně jde o obránce Vojtěcha Zeleňáka, Radka Jeřábka, Jakuba Stehlíka a útočníky Romana Půčka, Rastislava Deje a Jakuba Kotalu. Petr Fridrich se rozhodl i přes několik nadstandartních nabídek, že to zkusí jinde a také o Dominika Lakatoše, který byl klubem uvolněn na hostování.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Všem odcházejícím hráčům bych za sebe i za celý klub chtěl předně poděkovat za odvedené služby a přejeme jim hodně zdraví a úspěchů jak ve sportovním, tak v osobním životě."

Dominik Lakatoš odchází na dvouleté hostování

Cesty klubu a Dominika Lakatoše se pro příští dvě sezony rozcházejí. Šestadvacetiletého útočníka zapůjčil ostravský klub za finanční náhradu na dva roky do jiného extraligového klubu. Zmíněný klub příchod Lakatoše oznámí sám, proto ostravský klub nezveřejní konkrétní jméno. Hráčská práva nadále zůstávají ve Vítkovicích.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Po sezení nás všech jsme usoudili, že je nyní nejlepší naši spolupráci na nějaký čas přerušit. Proto jsme kývli na návrh jiného extraligového klubu, do kterého jsme Dominka uvolnili na hostování na dva roky za zajímavou finanční náhradu. Jedná se z naší strany o korektní rozchod na dva roky. Dominikovi děkujeme za služby, které u nás v předchozích sezonách odvedl a zároveň mu přejeme hodně štěstí a zdraví. I když se naše cesty nyní na nějaký čas rozcházejí, může se v budoucnu stát, že se zase protnou."

Dominik Lakatoš má za sebou ve Vítkovicích dvě působení, přerušená krátkým zahraničním angažmá. Poprvé se do Ostravy přesunul v roce 2019 z prakticky mateřského Liberce, odehrál zde dvě kompletní sezony 2019/2020 a 2020/2021. Poté kývnul na nabídku z finské nejvyšší soutěže a zamířil do celku SaiPa. V Lappeenrantě vydržel do podzimu a za SaiPu odehrál 15 utkání. Následně se rozhodl pro návrat do Česka a jeho kroky vedly opět do Vítkovic, ve kterých dokončil zmíněný ročník 2021/2022 a přidal k němu i další dvě sezony 22/23 a 23/24. Celkem v modro-bílém dresu Vítkovic odehrál někdejší mistr Extraligy z roku 2016 260 utkání, v nich vstřelil celkem 87 branek a od února 2022 nesl na dresu kapitánské céčko.

Petr Fridrich nabídku neakceptoval, míří mimo mateřský klub

Na odchodu z Vítkovic je poprvé ve své kariéře třiadvacetiletý ostravský rodák Petr Fridrich.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Odchod Friga nás samozřejmě mrzí, protože je to náš odchovanec a s těmi se nikdy neloučíme snadno. Frigovi u nás letos končila smlouva, od srpna jsme s ním a agenty vyjednávali o prodloužení, ale nedohodli jsme se. Troufnu si říct, že naše nabídky byly hodně atraktivní, ale bohužel jsme se pak po sezoně dozvěděli, že zhruba už od podzimu je domluvený na angažmá v jiném extraligovém klubu, kterému dal přednost před mateřským klubem. Samozřejmě i Frigovi děkujeme a přejeme mu hodně štěstí."

Petr Fridrich, jak už bylo zmíněno, je odchovancem vítkovického hokeje a dosud oblékal pouze modro-bílý dres, s výjimkami střídavých startů v tehdy prvoligových Havířově a Šumperku. Celkem za Vítkovice odehrál v naší nejvyšší soutěži 224 zápasů, vstřelil 37 branek.

Loučí se i Rastislav Dej

Vítkovický dres v nové sezoně nebude oblékat ani slovenský forvard Rastislav Dej.

Roman Šimíček, sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera: "Dejko patřil ke stálicím naší kabiny, byl tady sedm sezon a za tuhle věrnost i za všechno, co během těch let pro Vítkovice udělal si zaslouží obrovský dík. I takový je ale hokejový život a naše cesty se rozcházejí. Já věřím, že ale můžu mluvit nejen za klub, ale i za všechny naše fanoušky, když vzkážu Dejkovi jen to nejlepší a hodně zdraví a úspěchů do budoucna a ještě jednou díky za všechno, co pro vítkovický hokej udělal."

Rastislav Dej přišel do Vítkovic na jaře 2017 a vydržel zde nepřetržitě sedm sezon, což z něj dělalo v aktuálním kádru služebně nejstaršího hráče. Pětatřicetiletý rodák z Povážské Bystrice odehrál za Vítkovice 358 extraligových utkání, v nich nastřílel 41 branek. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 885 zápasů, což z něj činí rekordmana mezi zahraničními hráči v naší tuzemské elitní soutěži.

Zmínění hráči jsou prvními ohlášenými změnami v kádru Vítkovic pro nadcházející sezonu 2024/2025. Ostravané již v posezonním hodnocení nastínili prostřednictvím sportovního ředitele Romana Šimíčka i příchody. Prvním veřejně oznámeným příchodem je třiadvacetiletý útočník Jan Bambula, který do Vítkovic míří z Olomouce.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-vitkovice/11000042255/utocnik-dominik-lakatos-a-dalsich-7-hracu-konci-u-hokejistu-vitkovic