Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mezi Antošovicemi a Šilheřovicemi bouralo auto do stromu, řidič zemřel

Celý MS kraj |

Tragická dopravní nehoda se stala v neděli odpoledne na silnici z Ostravy-Antošovic na Šilheřovice. Auto tam nabouralo do stromu a při nehodě zemřel řidič ročníku 1991.

Dopravní nehoda se stala přibližně 20 minut po 14. hodině na silnici vedoucí z Ostravy-Antošovic do Šilheřovic.  

René Černohorský, mluvčí PČR MSK: "Na komunikaci 4. třídy došlo z dosud přesně nezjištěných a neustanovených příčin k havárii osobního automobilu Škoda Octavia, které narazilo do stromu."

Na místo okamžitě zamířili profesionální hasiči z Hlučína a Bohumína, záchranáři a policisté. Ze základny v Ostravě byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby. 

Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK: "Automobil narazil do stromu, jeho řidič už při příjezdu jednotek k zásahu nejevil známky života. Hasiči k rychlému vyproštění použili hydraulické nástroje, kterými odstřihli dveře a muže vytáhli z vozu."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Zasahující lékař zjistil, že nejeví žádné známky života. Muž utrpěl mnohočetná poranění, která byla neslučitelná se životem, a jeho záchrana nebyla možná. Lékař ZZS tak musel konstatovat smrt."

Nikdo další při nehodě zraněn nebyl.

René Černohorský, mluvčí PČR MSK: "U řidiče byla nařízena soudní pitva ke zjištění, zda nebyl v době jízdy pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek."

Policie musela spojnici mezi Antošovicemi a Šilheřovicemi uzavřít. Nehodu prověřují policisté z opavského dopravního inspektorátu a také opavští kriminalisté, kteří hledají případné svědky nehody.

Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK: "Hasiči na Octavii provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem, vzhledem k úniku i mimo komunikaci povolal velitel zásahu na místo i orgány životního prostředí. Po zadokumentování nehody policisty provedli hasiči úklid komunikace."
René Černohorský, mluvčí PČR MSK: "Průběh nehodového děje se zjišťuje, žádost policistů na širokou veřejnost o možné podnětné informace případně i pořízené videozáznamy z palubních kamer projíždějící automobilů. Svědectví prosím na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158."
Nahlásit chybu


K tématu

Muž zemřel po pádu ze čtyřkolky na sjezdovce nedaleko Nového Jičína

14. října 2023 8:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Pátek třináctého měl tragický konec pro 44letého muže v novojičínské části Kojetín. Po pádu ze čtyřkolky na sjezdovce Svinec bohužel zemřel. Nehoda povolala do akce všechny složky integrovaného záchranného systému.

Řidič naboural do odstaveného auta u Opavy. Náraz těžce zranil muže stojícího u kapoty

11. prosince 2023 14:45 | Opava | Jiří Cileček

Těžká dopravní nehoda zaměstnala v pondělí ráno na okraji Opavy všechny složky záchranného systému. Řidič osobního auta tam naboural do auta odstaveného u krajnice, které mělo zřejmě poruchu. Jeho řidič stál nad otevřenou kapotou a po nehodě utrpěl velmi těžká zranění. Záchranáři ho museli oživovat a do nemocnice ho transportoval vrtulník. Policie hledá svědky.

Řidič naboural do betonu na vyfrézované dálnici D48, skončil v ohrožení života

21. září 2023 12:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři, policisté a hasiči zasahovali ve středu večer u vážné dopravní nehody nehody na Frýdecko-Místecku. Na dálnici D48 vjel řidič do vyfrézovaného úseku a naboural do betonu. Do nemocnice ho v ohrožení života transportoval vrtulník.


O Senior taxi je v Karviné čím dál větší zájem

Senioři, kteří v Karviné využívají službu Senior taxi, nebudou muset vyřizovat na úřadě průkazky každý rok. Odbor sociální jejich platnost nově prodlužuje na tři roky.

Polární záře opět přináší nádhernou podívanou i u nás

Včera 22:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek večer se nad naším územím opět objevila nádherná polární záře. Úchvatnou podívanou hlásili lidé napříč celým Moravskoslezským krajem, ale také na různých místech celého Česka. Podle meteorologů je vidět velmi silně, ale její intenzita se může měnit. Důležitý je čistý výhled nad severní obzor. Polární záře má být navíc nejsilnější od roku 2003.

Ostrava má kvalitní a propracovaný systém dopravní výuky dětí

Dnes 19:59 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Mezi časté úrazy dětí patří často ty, které se stanou při různých nehodách v silničním provozu. Ostrava se proto snaží věnovat velkou pozornost výuce začínajících cyklistů na dopravních hřištích. Žáci základních škol mají dopravní výuku, ale se zásadami bezpečného chování v silničním provozu se seznamují už i děti v mateřských školkách.

Startují stavební akce, začala oprava domu na Hřbitovní a chodníku v Bludovicích

Začíná stavební sezona, město v dubnu zahájilo několik investičních akcí. Mezi nimi je například revitalizace bytového domu nebo oprava poslední části chodníku v Bludovicích.

Sběrné dvory v Opavě jsou v neustálé permanenci. Nový, moderní sběrný dvůr se staví v Kylešovicích

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě provázejí komplikace, v ulici současně probíhá oprava domů

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Sdílko Poruba už klepe na dveře. Probíhat bude od 14. května v prostoru u Floridy

9. května 2024 23:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba bude po dvouleté pauze opět patřit oblíbenému Sdílku. Probíhat bude od 14. května tentokrát na Hlavní třídě v prostoru u Floridy, který čeká celková revitalizace.

Odpadů bylo více a lidé méně třídili, Studénka zaplatila téměř jedenáct a půl milionu

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

V DK Poklad se rozdávaly Ceny Jantar. Umělci si za mimořádné výkony odnesli 15 skleněných sošek

9. května 2024 22:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě se slavnostně předávaly moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2023. Na sedmém ročníku bylo ve všech kategoriích rozdáno celkem čtrnáct cen a také dvě ceny za celoživotní přínos.

Stovky vozidel a tisíce návštěvníků zahájily pod Slezskoostravským hradem veteránskou sezónu

Téměř čtyři stovky historických vozidel mohli návštěvníci vidět na prvního máje před slezskoostravským hradem. Už po desáté tu byla zahájena veteránská sezóna a do Slezské Ostravy se tak sjeli majitelé veteránů ze širokého okolí.

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji v dubnu klesla na 5,3 procenta

Včera 15:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Úřady práce v Moravskoslezském kraji ke konci dubna evidovaly 43 244 lidí bez práce. Jejich počet byl o 802 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je vyšší o 2 839 osob. Celkově ale nezaměstnanost klesla o 0,1 procentního bodu na 5,3 procenta. Volných pracovních míst v dubnu v kraji mírně přibylo, a to na 11 137.

Večerní slet čarodějnic přilákal na hrad Hukvaldy davy návštěvníků

Stovky návštěvníků z celého regionu zamířily o víkendu na Hukvaldy, jeden z největších hradů na Moravě, na Večerní slet čarodějnic. Jeho provozovatel Muzeum Beskyd se rozhodl letos akci pojmout samostatně, na rozdíl od předchozích let, kdy byla jen součástí zahájení sezóny.

Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům z řad široké veřejnosti. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i významný host ze Španělska – šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Moravskoslezský kraj pokračuje v opravě silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou

9. května 2024 16:31 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 13. května začne další oprava části silnice na Praděd. Pracovat se bude na 740 metrech vozovky, které využívají hlavně turisté. Původní silnice mezi parkovištěm Hvězda a Ovčárnou už dosluhuje. Je potřeba zajistit stabilitu dalšího úseku a pracovat se bude i na odvodnění.

Běh do vrchu v Moravském Berouně se konal již pošestadvacáté

9. května 2024 15:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Oblíbený a náročný Běh do vrchu v Moravském Berouně proběhl již po šestadvacáté. Na trať 190 metrů dlouhou, která ovšem překonává převýšení 35 metrů, se vydalo úctyhodných 236 závodníků. To je za celou dobu existence běhu druhá nejvyšší návštěvnost.

Historická rychta v Karlovicích již brzy ožije prvními akcemi pro veřejnost

9. května 2024 15:26 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Mezi Antošovicemi a Šilheřovicemi bouralo auto do stromu, řidič zemřel
Vydáno 21. dubna 2024 16:20, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Tragická dopravní nehoda se stala v neděli odpoledne na silnici z Ostravy-Antošovic na Šilheřovice. Auto tam nabouralo do stromu a při nehodě zemřel řidič ročníku 1991.

místo nehody; zdroj foto: HZS MSK

Dopravní nehoda se stala přibližně 20 minut po 14. hodině na silnici vedoucí z Ostravy-Antošovic do Šilheřovic.  

René Černohorský, mluvčí PČR MSK: "Na komunikaci 4. třídy došlo z dosud přesně nezjištěných a neustanovených příčin k havárii osobního automobilu Škoda Octavia, které narazilo do stromu."

Na místo okamžitě zamířili profesionální hasiči z Hlučína a Bohumína, záchranáři a policisté. Ze základny v Ostravě byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby. 

Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK: "Automobil narazil do stromu, jeho řidič už při příjezdu jednotek k zásahu nejevil známky života. Hasiči k rychlému vyproštění použili hydraulické nástroje, kterými odstřihli dveře a muže vytáhli z vozu."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Zasahující lékař zjistil, že nejeví žádné známky života. Muž utrpěl mnohočetná poranění, která byla neslučitelná se životem, a jeho záchrana nebyla možná. Lékař ZZS tak musel konstatovat smrt."

Nikdo další při nehodě zraněn nebyl.

René Černohorský, mluvčí PČR MSK: "U řidiče byla nařízena soudní pitva ke zjištění, zda nebyl v době jízdy pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek."

Policie musela spojnici mezi Antošovicemi a Šilheřovicemi uzavřít. Nehodu prověřují policisté z opavského dopravního inspektorátu a také opavští kriminalisté, kteří hledají případné svědky nehody.

Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK: "Hasiči na Octavii provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem, vzhledem k úniku i mimo komunikaci povolal velitel zásahu na místo i orgány životního prostředí. Po zadokumentování nehody policisty provedli hasiči úklid komunikace."
René Černohorský, mluvčí PČR MSK: "Průběh nehodového děje se zjišťuje, žádost policistů na širokou veřejnost o možné podnětné informace případně i pořízené videozáznamy z palubních kamer projíždějící automobilů. Svědectví prosím na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000042679/mezi-antosovicemi-a-silherovicemi-bouralo-auto-do-stromu-ridic-zemrel